Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQV με 400 χλμ αυτονομία (+Video)

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQV με 400 χλμ αυτονομία (+Video)

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQV με 400 χλμ αυτονομία (+Video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό όχημα EQV. Αυτό είναι το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής των Γερμανών και το πρώτο premium MPV με μηδενικούς ρύπους.

Advertisement
Advertisement

 

Η EQV έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει αγοραστές, που ζητούν άνεση και πρακτικότητα αλλά έχουν αναπτυγμένη οικολογική συνείδηση και θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες της Mercedes ισχυρίζονται πως, η EQV, έχει αυτονομία 405 χλμ μετά από μια πλήρη φόρτιση. Έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου 90kWh τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο (για βελτιωμένη δυναμική) και βελτιωμένο εσωτερικό χώρο. Επιπλέον μπορεί να φορτιστεί από 10% έως 80% σε λιγότερο από 45 λεπτά.

Η ισχύς της μπαταρίας μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου (μονού γραναζιού) από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, ο οποίος παράγει 201 ίππους αρκετούς για να κινήσουν το EV των 3500 κιλών με τελική ταχύτητα 160 χλμ. Η μπαταρία φορτίζεται μέσω της επιβράδυνσης αλλά και της επιτάχυνσης συμβάλλοντας στην αυτονομία και η φόρτιση της μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας paddles πίσω από το τιμόνι. Με την ανανέωση της ενέργειας μέσω των φρένων στην υψηλότερη ρύθμιση, η Mercedes ισχυρίζεται ότι η EQV μπορεί να κινείται μόνο με το πεντάλ της δύναμης.

Advertisement

Οι εσωτερικές διαστάσεις της EQV είναι ίδιες με αυτές της κανονικής V Class η οποία μπορεί να διαμορφωθεί σε έξι, επτά ή οκτώ θέσεων όχημα, ενώ θα κατασκευαστεί σε δύο μεγέθη (L & XL). Το σύστημα πληροφοριών/ψυχαγωγίας «MBUX» της Mercedes παρέχεται ως στάνταρ, με μια οθόνη 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας που δείχνει σε πραγματικό χρόνο την ροή ενέργειας και τα δεδομένα κατανάλωσης. Το σύστημα υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου, και τη διαμόρφωση πλοήγησης μέσω εφαρμογής.

Advertisement

Εξωτερικά η EQV διατηρεί τη σιλουέτα, τις διαστάσεις και το συνολικό στυλ της V-Class, διαφοροποιείται στο εμπρός μέρος με ένα μαύρο μπροστινό πάνελ με το logo της Merc να θυμίζει “μάσκα”. Έχει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, καθώς και χρυσές και μπλε λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Advertisement

Θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Vito και την  V-Class (με κινητήρες εσωτερικής καύσης) στο εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes Vitoria στην Ισπανία, επιτρέποντας έτσι την προσαρμογή της παραγωγής του νέου μοντέλου ώστε να ταιριάζει με την ζήτηση των πελατών. Οι πωλήσεις της EQV θα ξεκινήσουν μέχρι το 2021 με λίγο μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης από την entry-level V-Class.