Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQS: Τετράθυρο και ηλεκτρικό

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQS: Τετράθυρο και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQS: Τετράθυρο και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz, EQS, βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του, ως πρωτότυπο, στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

 

Το γερμανικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο σεντάν θα αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της γκάμας «EQ», μετά την EQC, και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz που περιλαμβάνει το λανσάρισμα 10 αυτοκινήτων, μέχρι και το 2022. Να αναφέρουμε ότι, από αυτά που γνωρίζουμε, μετά την EQS σειρά έχουν η EQV και η EQA. Επιστρέφοντας στην EQS, το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει το ρόλο της ναυαρχίδας της γκάμας, ενώ από τις πρώτες εικόνες αντιλαμβανόμαστε ότι η σχεδιαστική γραμμή διαθέτει δυναμικές λεπτομέρειες, θυμίζοντας αρκετά την CLS. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε και αρκετά χαρακτηριστικά γνωρίσματα σχεδίασης της Mercedes-EQ, όπως τα διπλά εμπρός φωτιστικά σώματα και τη μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Πιθανότατα, η νέα Mercedes-Benz EQS θα δανείζεται αρκετά τεχνολογικά καλούδια από την άρτι αφιχθέντα EQC, ξεκινώντας από την πλατφόρμα MEA, ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτροκίνητες κατασκευές. Επίσης, θα διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τοποθετημένα ένα σε κάθε άξονα, τα οποία θα αποδίδουν 408 PS, ενώ η μπαταρία των 80 kWh θα προσφέρει αυτονομία έως και 415 km.