Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση της GLB

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση της GLB

ΝΕΑ

H Mercedes ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση της GLB

ΝΕΑ

Μέσα στο 2021, η Mercedes-Benz αναμένεται να λανσάρει το νέο της, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, EQB, που αποτελεί και το δεύτερο της γκάμας EQ.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής φίρμας, η νέα EQB θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, επάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί και η GLB, ενώ ήδη την χρησιμοποιούν οι τελευταίας γενιάς A-Class, B-Class και CLA. Επίσημες εικόνες της EQB ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, η σχεδιαστική φόρμα του ηλεκτρικού crossover θα έχει πολλά κοινά σημεία με την αντίστοιχη GLB, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει και έκδοση με επταθέσια διάταξη εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Επίσης ακόμα άγνωστα είναι τα τεχνικά στοιχεία των κινητήρων, αν και αναμένουμε η EQB να διαθέτει μπαταρίες με απόδοση 60 kWh, που θα μπορούν να προσφέρουν αυτονομία κοντά στα 480 km. Να αναφέρουμε ότι η EQB αποτελεί μέρος του προγράμματος εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz, που προβλέπει μέχρι το 2022, τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα. Οι υπεύθυνοι προγραμματισμού της γερμανικής εταιρείας, σε δηλώσεις τους προς βρετανικό μέσο, τόνισαν πως ανάμεσα σε αυτά, θα υπάρχουν αρκετά σεντάν, ένα μικρών διαστάσεων επαγγελματικό όχημα, καθώς και διάφορα SUV.