Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz C-Class L: Τι απομένει στην S-Class;

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz C-Class L: Τι απομένει στην S-Class;

ΝΕΑ

Mercedes-Benz C-Class L: Τι απομένει στην S-Class;

ΝΕΑ

Το νέο sedan της κατηγορίας A και το crossover της Maybach μπορεί να βρίσκονται στο επίκεντρο στο περίπτερο της Mercedes-Benz στο Auto Show του Πεκίνου αυτή την εβδομάδα. Αλλά δεν είναι το μόνο Silver Star που κάνει ντεμπούτο στην κινεζική έκθεση. Μια “μακριά” C-Class έκλεψε το ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Παράλληλα, η Daimler παρουσίασε μια νέα εκδοχή με διευρυμένο μεταξόνιο της C-Class. Με οκτώ εκατοστά μεγαλύτερη από την κανονική, η Mercedes-Benz C-Class L προσφέρει επιπλέον χώρο για τα πόδια των επιβατών στο πίσω μέρος. Το καλύτερο για τους ιδιοκτήτες που προτιμούν να ταξιδεύουν στο πίσω μέρος και να αφήνουν τους σοφέρ να οδηγούν.

Η C-Class κυκλοφορεί επίσης στην Κίνα με νέους τετρακύλινδρους κινητήρες που διαθέτουν την τεχνολογία EQ Boost 48 volt. Το ήπιο υβριδικό σύστημα έχει την προοπτική να κάνει σταδιοδρομία σε όλη τη σειρά των κινητήρων της Daimler και υπόσχεται να βοηθήσει στην αύξηση της οικονομίας καυσίμου, ενώ συνοδεύεται και με επιπλέον βοηθητικά συστήματα. Το νέο πολυτελές sedan υιοθετεί επίσης προβολείς LED, μάλιστα με τις μονάδες Multibeam Ultra Range διαθέσιμες. Υπάρχει στον εξοπλισμό μια νέα οθόνη ψηφιακών οργάνων, μια μεγάλη οθόνη πολυμέσων, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, φωτισμός περιβάλλοντος χώρου 64 χρωμάτων και καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων.

Advertisement
Advertisement

“Οι άνθρωποι που γνωρίζουν λίγο από την ιστορία της μάρκας μας εδώ στην Κίνα θα ξέρουν γιατί η C-Class είναι πολύ ξεχωριστή για μας”, δήλωσε ο Nicholas Speeks, τοπικός υπεύθυνος πωλήσεων της φίρμας. «Το 2014, εδώ στο Πεκίνο σε αυτό το στάδιο, παρουσιάσαμε το παιχνίδι αλλαγής: το μακρύ μεταξόνιο της C-Class – ένα αυτοκίνητο που υποσχέθηκε να μεταμορφώσει την αντίληψη της μάρκας μας από αυτό που είχε ήδη προηγηθεί. Σχεδόν 380.000 πελάτες από εκείνη την ημέρα επιβεβαίωσαν την αλλαγή με την εμπιστοσύνη τους, τοποθετώντας τη C-Class στο τέταρτο του τρέχοντος έτους ηγέτη της κατηγορίας».

Μαζί με τη sedan A, C-Class L και Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, η Daimler παρουσίασε επίσης στην έκθεση τη Mercedes-Maybach S680. Αυτό αποκαλείται 12κύλινδρο, λαμβάνοντας ισχύ από την AMG S650 στην Κίνα, το 8 αντιπροσωπεύει έναν τυχερό αριθμό…