Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz A-Class Style: Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz A-Class Style: Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα

ΝΕΑ

Mercedes-Benz A-Class Style: Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz φέρνει πιο κοντά από ποτέ την ανώτερη τεχνολογία και αισθητική της A-Class στο ελληνικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Τη Mercedes-Benz την ακολουθεί μια βαριά κληρονομιά η οποία έχει κερδηθεί με κόπο και επιμονή στην πάροδο των χρόνων. Από την πρώτη στιγμή που η Mercedes-Benz μπήκε στον κόσμο του αυτοκινήτου χάραξε το δικό της μοναδικό δρόμο ακολουθώντας αξίες όπως η ποιότητα, η καινοτομία και η ασφάλεια.

Όλες αυτές οι στιβαρές βάσεις την έχουν εδραιώσει πλέον ως τον απόλυτο εκφραστή της πολυτέλειας και του πρεστίζ στον κόσμο του αυτοκινήτου προσελκύοντας όλους εκείνους που αναζητούν την κατασκευαστική ανωτερότητα σε κάθε πτυχή του οχήματος

Τα σύγχρονα μοντέλα της Mercedes-Benz προφανώς και ακολουθούν πιστά τη φιλοσοφία της πολυτέλειας και της ασφάλειας. Ωστόσο, οι Γερμανοί έχουν προσθέσει και άλλα στοιχεία που δημιουργούν ένα ακαταμάχητο πακέτο για τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη νέα γενιά των Mercedes-Benz A-Class τότε μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα δύο πτυχές της εταιρείας που ξεχωρίζουν και αυτές είναι η αισθητική και η τεχνολογία.

Η νέα σειρά A-Class της Mercedes-Benz είναι το αυτοκίνητο που έχει καταφέρει να ενώσει τέλεια όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά της μάρκας.

Εκτός λοιπόν από τις σταθερές αξίες της πολυτέλειας, της ασφάλειας και της καινοτομίας, στη νέα A-Class θα βρει κανείς ένα ανώτερο επίπεδο τεχνολογίας και μια σχεδιαστική υπεροχή που καθηλώνει ακόμα και τον πιο συντηρητικό παρατηρητή.

Advertisement

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό της νέας Mercedes-Benz A-Class δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στη σπορ αισθητική και την προοδευτική πολυτέλεια.

Το εμπρός επιθετικό στυλ της μάρκας με τα επίπεδα φωτιστικά σώματα LED και το μοτίβο αστεριών της μάρκας δημιουργούν ένα δυναμικό χαρακτήρα που ξεχωρίζει. Οι τροχοί επίσης είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου ενισχύοντας τη σπορ αισθητική με επιλογές σε ζάντες 16 έως 19 ιντσών.

Advertisement

Πολύ ιδιαίτερο στοιχείο του σχεδιασμού είναι η οροφή με τις ελκυστικές γραμμές και τις μυώδης λεπτομέρειες, ενώ κανείς δεν μπορεί να μπερδέψει τη νέα A-Class όταν την κοιτάξει στο πίσω μέρος με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή να είναι μοναδική.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η νέα Mercedes-Benz A-Class και στο εσωτερικό. Οι επιβάτες και ο οδηγός που θα βρεθούν στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα ζήσουν την εμπειρία της πολυτέλειας χάρη στα υψηλού επιπέδου υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία.

Η premium αισθητική σε αυτό το επίπεδο συναντά την ανώτερη τεχνολογία της Mercedes-Benz που έχει εφαρμοστεί σε όλα τα συστήματα της A-Class.

Advertisement

Το σύστημα που κάνει τη διαφορά είναι χωρίς αμφιβολία το MBUX. Πρόκειται για ένα σύστημα infotainment που έχει εξελίξει η ίδια η Mercedes-Benz και με απλό και ουσιαστικό τρόπο χαρίζει μια απίθανη ψηφιακή εμπειρία στον χρήστη.

Η σημαντικότερη καινοτομία εδώ είναι ότι ο οδηγός μπορεί να συνδυάσει την οθόνη υψηλής ανάλυσης πολυμέσων με τη μεγαλύτερη οθόνη πληροφοριών του ταμπλό και να δημιουργήσει ένα μοναδικό κόκπιτ ευρείας οθόνης.

Στην ελληνική αγορά η A-Class ήταν διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις, τόσο σε hatchback όσο και σε sedan με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικούς.

Πλέον η Mercedes-Benz μέσω της η Star Automotive Ελλάς, δίνει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να κάνουν το όνειρο μιας Mercedes-Benz πραγματικότητα.

Η εταιρεία εισάγει στην γκάμα της A-Class δύο νέες εκδόσεις, την A180 Style και την A250e Style. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρονται σε προνομιακές τιμές ή με μακροχρόνια μίσθωση με αμάξωμα sedan ή hatchback και με υπερπλήρη εξοπλισμό χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην άνεση και την ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση της A180 Style το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο μεταξύ άλλων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, πρόγραμμα οδήγησης Dynamic Select, όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (Speed Limit Assist, Lane Assist, Active Brake Assist), σύστημα πλοήγησης Navigation Premium με οθόνη 10,25 ιντσών και ζάντες 16 ιντσών (17 ιντσών στην έκδοση A250e Style).

Στον τομέα των μηχανικών μερών, η A180 Style είναι εξοπλισμένη με το τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1,33 λίτρων βενζίνης που αποδίδει 136 ίππους. Συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V, με ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, ο οποίος δίνει ζωντάνια στην απόκριση του γκαζιού και παράλληλα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου καθώς και τις εκπομπές ρύπων.

Στην περίπτωση της έκδοσης A250e Style έχουμε ένα plug-in υβριδικό σύστημα στον βασικό εξοπλισμό που κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα πράγματα σε επιδόσεις και οικονομία σε καύσιμο. Η απόδοση εδώ ανεβαίνει στους 163 ίππους με πολύ δυναμικές επιταχύνσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ηλεκτρική αυτονομία της A250e κυμαίνεται από 70 έως 81 χιλιόμετρα, ενώ για τη φόρτιση 10%-80% της μπαταρίας απαιτούνται μόλις 25 λεπτά.

Η απόκτηση μιας ονειρεμένης Mercedes-Benz A-Class είναι πιο προσιτή από ποτέ με τις τιμές να έχουν οριστεί για την A180 Style στις 37.990 ευρώ, για την A180 sedan Style στα 38.950 ευρώ, για την A250e Style στις 49.950 ευρώ και για την A250e sedan Style στις 52.500 ευρώ.