Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μέλλον από τη Mitsubishi στο Τόκιο

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μέλλον από τη Mitsubishi στο Τόκιο

ΝΕΑ

Το μέλλον από τη Mitsubishi στο Τόκιο

ΝΕΑ

Η Mitsubishi έχει εκδώσει προκαταρκτικές λεπτομέρειες για ένα μοντέρνο που σχεδιάζει να αποκαλύψει στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Η μελέτη του ηλεκτρικού Emirai 4, με πλήρης συνδεσιμότητα και αυτόνομη τεχνολογία κίνησης για το μέλλον, θέτει ως σκοπό να «συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και να συμβάλει σε ολοένα και πιο ασφαλείς, βολικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές».

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου, θα επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, όπως η προβολή heads-up με ενισχυμένη πραγματικότητα, η οποία χρησιμοποιεί εντοπιστή υψηλής ακρίβειας σε συνδυασμό με τεχνολογία 3D χαρτογράφησης και τοποθέτηση υψηλής ακρίβειας . Το σύστημα καθοδηγεί τους οδηγούς και δίνει οδηγίες ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες και σε άλλες συνθήκες χαμηλής ορατότητας, αποκαλύπτει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Mitsubishi-emirai-4-concept-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο δεν έχει φυσικούς καθρέπτες. Αντ ‘αυτού, η λειτουργία “εμφάνιση διασταυρούμενων εικόνων” παρέχει “σαφείς εικόνες 3D του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα και ειδοποιήσεις εύκολης προβολής με τη μορφή κάθετων εικόνων”. Εν τω μεταξύ, το εσωτερικό παρακολουθείται από μια κάμερα ευρείας γωνίας, η οποία προειδοποιεί “δυνητικά επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά” και εξασφαλίζει “ασφαλή και ομαλή μετάβαση από την αυτόνομη σε χειροκίνητη οδήγηση”. Επίσης, το σύστημα ελέγχει τις ρυθμίσεις ήχου και κλίματος για όλους τους επιβάτες.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το λεγόμενο “κουμπί στην οθόνη”, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται διάφορες λειτουργίες χωρίς να αποσπά την προσοχή μέσω ενός ειδικού περιστροφικού επιλογέα που βρίσκεται στη βάση του συστήματος ψυχαγωγίας. Ένα προηγμένο σύστημα πρόβλεψης φωτισμού ενεργοποιεί μια φωτεινή ένδειξη που προβάλλεται στην επιφάνεια του δρόμου για να ενημερώσει τα κοντινά οχήματα και τους πεζούς ότι πρόκειται να ανοίξει μια πόρτα. Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών του κινητήρα, αναμένονται στο επίσημο ντεμπούτο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του 45ου Τόκιο Motor Show 2017, οπότε μείνετε συντονισμένοι.