Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ταχύτητα και ασφάλεια θα κινούνται οι βορειοελλαδίτες!

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ταχύτητα και ασφάλεια θα κινούνται οι βορειοελλαδίτες!

ΝΕΑ

Με ταχύτητα και ασφάλεια θα κινούνται οι βορειοελλαδίτες!

ΝΕΑ

Μετά από πολλά χρόνια ξεμπλόκαραν εμβληματικά έργα και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Με ταχύτητα και ασφάλεια θα κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους της Βόρειας Ελλάδας οι οδηγοί με τα οχήματά τους καθώς εμβληματικά έργα έχουν πλέον ξεμπλοκάρει ενώ παράλληλα θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της Θεσσαλονίκης με το Μετρό αλλά και τον flyover δρόμο.

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης στο Διαδικτυακό συνέδριο «Prodexpo North 2021» για τα ακίνητα και τις ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πάνελ για τα μεγάλα έργα υποδομής και το Ταμείο Ανάκαμψης και στην εισήγησή μου αναφέρθηκα λεπτομερώς στο πλάνο έργων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών συνολικού ύψους 13 δις. ευρώ το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου κεντρική θέση έχει η Βόρεια Ελλάδα.

Ένα πλάνο με εμβληματικά οδικά έργα που τα βρήκαμε μπλοκαρισμένα επί χρόνια αλλά με συστηματική δουλειά καταφέραμε να τα ξεμπλοκάρουμε όπως το βόρειο τμήμα του Ε65 και νέα οδικά έργα όπως το Δράμα – Αμφίπολη ή το Θεσσαλονίκη – Έδεσσα που θα δώσουν τη δυνατότητα τους βορειοελλαδίτες να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια.

Παράλληλα εκτός από τα οδικά έργα με νέα σιδηροδρομικά έργα, όπως το Θεσσαλονίκη – Τοξότες ύψους 1,3 δις. ευρώ θα αλλάξει συνολικά το τοπίο των μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες και εμπορεύματα να μεταφέρονται με ανταγωνιστικό τρόπο.

Advertisement

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης προχωράμε με σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη συνολική εικόνα της, όπως το Μετρό με τον Flyover καθώς και με την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ ύψους 51 εκατ. ευρώ αλλά και με αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Καλαμαριά, καθώς και με τις Δυτικές Επεκτάσεις του Μετρό. Όλα αυτά τα έργα μαζί με το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία και την επικείμενη αναβάθμιση του εμπορικού προβλήτα του ΟΛΘ θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ικανό να ωθήσει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα τα καταφέρουμε με σχεδιασμό και σκληρή δουλειά.»

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πράσινο φως από την ΕΕ για το βόρειο τμήμα του Ε65
Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η οδική ασφάλεια – Νέα επιτροπή
Λαμία έως Εγνατία Οδό σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά!