Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πολύ λάσπη πραγματοποιήθηκε το φετινό 5ο Raptor Trophy

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πολύ λάσπη πραγματοποιήθηκε το φετινό 5ο Raptor Trophy

ΝΕΑ

Με πολύ λάσπη πραγματοποιήθηκε το φετινό 5ο Raptor Trophy

ΝΕΑ

Περισσότερα από 45 Ford Raptor πρώτης και δεύτερης γενιάς συναντήθηκαν στο Καρπενήσι και βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον…


Advertisement
Advertisement

Στο Καρπενήσι και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ευρυτανίας έδωσαν το καθιερωμένο τους ραντεβού, το διάστημα 7-10 Μαρτίου, οι ιδιοκτήτες των Ford Raptor. Για 5η φορά η παρέα από όλη την Ελλάδα ενώθηκε και τα 45 και πλέον αυτοκίνητα μαζί με 150 συμμετέχοντες έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης.

Το σημείο διαμονής και συνάντησης ήταν στο Καρπενήσι και από εκεί καθημερινά ξεκινούσαν οι εξορμήσεις στις γύρω περιοχές που περιλάμβαναν άφθονη οδήγηση εντός και εκτός δρόμου.

Οι δυνατότητες άλλωστε του Raptor είναι τέτοιες που οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να οδηγήσουν αλλά να απολαύσουν αυτό το κάτι παραπάνω και διαφορετικό που μπορείς να βιώσεις όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι του αμερικάνικου Pick-up.

Η ζωή είναι ευχάριστες στιγμές και αυτό ζουν όσοι συμμετέχουν κάθε φορά στο Raptor Trophy…

Τοπία… Ελβετίας

Advertisement
Advertisement

Το βασικό πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες και κάτω από την καθοδήγηση της ομάδας ΕΥ ΖΗΝ, η οποία δραστηριοποιείται σε τέτοιους είδους εκδρομές, επισκέφτηκαν γραφικά χωριά και τοπία που θύμιζαν… Ελβετία.

Από τα ψαγμένα περάσματα, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την άγρια φυσική ομορφιά, τα σπάνια φυτά ακόμα και ζώα.

Την πρώτη μέρα τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν ΝΔ του Καρπενησίου, στα 1.200 μέτρα υψόμετρο, πέρασαν από λίμνες αλλά και τα χωριά Κορυσχάδες, Νόστιμο, Μικρό Χωριό, Μεγάλο Χωριό κ.ά.

Στα 1.300 μέτρα υψόμετρο

Advertisement

Το Σάββατο 9 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδρομές ΝΑ του Καρπενησίου προς το χωριό Μυρίκη, τον ποταμό Κρικελλοπόταμο και το χωριό Κρίκελλο.

Η συνέχεια ήταν με κατεύθυνση την επιβλητική κορυφή της Καλιακούδας, το χωριό Ανιάδα, το Μούζιλο και το χωριό Κλαυσί. Η καταπράσινη διαδρομή περνούσε από ελατοδάση σε υψόμετρο 1.000 έως 1.300 μέτρα.

Σκληρές… δοκιμασίες

Advertisement

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τις ικανότητές τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη trial διαδρομή.

Σε αυτήν έπρεπε να οδήγησαν με την… όπισθεν και σε μεγάλη κλίση, να κινηθούν σε λάσπη, να σκαρφαλώσουν ανηφόρα με έντονη κλίση και να περάσουν νεροφαγώματα.

Φυσικά δεν έλειψε το αποκριάτικο πάρτι, η κοπή της πίτας αλλά και τα δώρα που δόθηκαν σε όσους έδωσαν το παρών, μικροί και μεγάλοι.

57 φαναράκια για όσους χάθηκαν στα Τέμπη

Advertisement

Τα μέλη του Raptor Club Greece δεν ξέχασαν τους 57 που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη πριν από έναν περίπου χρόνο.

Στη μνήμη τους άναψαν ισάριθμα φαναράκια τα οποία άφησαν στον ουρανό…

57 φαναράκια για τους 57 αδικοχαμενους στο δυστύχημα των Τεμπών…

Πού θα γίνει το επόμενο Raptor Trophy;

Να σημειώσουμε πως το 5ο Raptor Trophy στήριξε η Ford Βροχίδης – Χατζής όπως και τα ελαστικά General.

Το επόμενο Raptor Trophy, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και υποψήφιες περιοχές είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Νάξος και η Βόρεια Ελλάδα.

φωτογραφίες: Newsauto, Παντελής Τζερτζεβέλης