Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πάνω από 400 άλογα το νέο Audi RS3

Ελλάδα 4:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πάνω από 400 άλογα το νέο Audi RS3

ΝΕΑ

Με πάνω από 400 άλογα το νέο Audi RS3

ΝΕΑ

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα μέχρι την αποκάλυψη της ισχυρότερης έκδοσης του Audi A3. Φήμες περί λανσαρίσματος και μιας ακόμα πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την αποκάλυψη του νέου Audi RS3, το οποίο, σύμφωνα, με πληροφορίες θα αποβάλλει τον καμουφλαρισμένο του μανδύα τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το νέο RS3, το οποίο εποφθαλμιεί μερίδιο από την επιτυχία της Mercedes-AMG A45, θα συνεχίσει να «φορά» έναν 5κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2,5 λίτρων, ο οποίος στην εν λόγω περίπτωση θα αποδίδει 415 άλογα και 500 Nm ροπής.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η κίνηση στους τροχούς θα μεταδίδεται αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ φαίνεται πως θα ενσωματώνεται η πιο σύγχρονη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης Quattro, συνεπικουρούμενη από λειτουργίες όπως το torque vectoring (σύστημα ελέγχου και κατανομή της ροπής), οι οποίες θα επιτρέπουν στον οδηγό να απολαμβάνει άρτιο έλεγχο του hot hatch μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως… οργιάζουν οι φήμες περί δημιουργίας και μιας ακόμη πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης, υπό την κωδική ονομασία RS3 Performance, η οποία θα παράγει έως και 450 άλογα.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο θα «φορά» ένα ξεχωριστό bodykit που θα το διαφοροποιεί από τις λιγότερες ισχυρές εκδόσεις. Πιο αναλυτικά, το μπροστινό μέρος φαίνεται πως θα κοσμείται από έναν πιο επιβλητικό προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι οποίες θα αποτρέπουν την υπερθέρμανση του μοτέρ.

Advertisement

Όσον αφορά το πίσω μέρος, εκεί συναντάται μια μεγάλη αεροτομή, διαχύτης, ενώ σε δεσπόζουσα θέση θα τοποθετείται και το λογότυπο “RS”.

«Νομίζω πως (σ.σ. το RS3) είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά μοντέλα της Audi Sport και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA της μάρκας, ακόμα και αν αντιπαραβληθεί με το αυθεντικό Quattro. Να είστε βέβαιοι πως για κάθε μελλοντικό RS μοντέλο, πάντα θα βελτιώνουμε τις καλές πτυχές και τα χαρακτηριστικά του», επισήμανε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi Sport, Frank Michl, σε δηλώσεις του στο Auto Express.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Audi On Demand: Ένα Audi για κάθε περίσταση

Advertisement

Ο Όμιλος VW δεν πουλά τις Ducati και Lamborghini

Οδηγούμε το Audi RS4 Avant