Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με όπλο την οικονομία το Transit Connnect

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με όπλο την οικονομία το Transit Connnect

ΝΕΑ

Με όπλο την οικονομία το Transit Connnect

ΝΕΑ

Μπορεί το νέο Transit Connect να μην έχει ακόμα λανσαριστεί στην αγορά (πράγμα που αναμένεται τους επόμενους μήνες) αλλά η Ford δεν αμελεί να προμοτάρει από τώρα τα προτερήματά του. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου! Συγκεκριμένα, στην έκδοση ECOnetic θα καταναλώνει 4.0 lt/100 km, με εκπομπές CO2 105 g/km, αριθμοί που αντικατοπτρίζουν βελτίωση της τάξης του 34% σε σχέση με τον προκάτοχό του! Παράλληλα, το τοποθετούν στην πρώτη θέση της κατηγορίας σε ότι αφορά στην καλύτερη απόδοση καυσίμου. Αυτά μέσω του diesel κινητήρα Duratorq TDCi 1.6 lt και απόδοσης 95 PS, σε ένα πακέτο που συνδυάζεται με τεχνολογικούς αρωγούς όπως τα συστήματα Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter και Smart Regenerative Charging.

Άλλα μέτρα αύξησης της απόδοσης είναι η βελτιστοποιημένη κλιμάκωση σχέσεων, με 4,0% μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης και η τοποθέτηση ενός σταθερού περιοριστή ταχύτητας 100 km/h (προαιρετικά διατίθενται και άλλοι σταθεροί και ρυθμιζόμενοι περιοριστές ταχύτητας).

Παράλληλα, το Transit Connect είναι το πρώτο van της Ford που προσφέρεται και με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, με κατανάλωση 5.6 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 129 g/km. Έχει κι αυτή η έκδοση το ίδιο “πακέτο οικονομίας καυσίμου” ενώ όλη η γκάμα διαθέτει επίσης το σύστημα Electric Power Assisted Steering της Ford, δείκτη σχέσης κιβωτίου και το σύστημα πληροφόρησης οδηγού Ford EcoMode.

Advertisement
Advertisement

Το Transit Connect που διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο προσφέρει έναν χώρο φόρτωσης με συνολικούς όγκους 3,0 m3 και 3,7 m3 (SAE – με πλήρες διαχωριστικό τοποθετημένο) και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 1000 kg. Η Ford θα προσφέρει εκδόσεις Van, Double-Cab-in-Van και Kombi. Οι παραδόσεις του νέου Transit Connect van προγραμματίζονται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2013.