Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με γαλλικό DNA και ηλεκτρική έκδοση το νέο Opel Mokka

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με γαλλικό DNA και ηλεκτρική έκδοση το νέο Opel Mokka

ΝΕΑ

Με γαλλικό DNA και ηλεκτρική έκδοση το νέο Opel Mokka

ΝΕΑ

Με την Opel να βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της PSA, έφτασε η στιγμή να αντικαταστήσει το Mokka X με ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να αποκλίνει σημαντικά από τις αρχές της GM που υιοθέτησε ο προκάτοχος του.

Advertisement
Advertisement

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε κάποια κατασκοπευτικά πλάνα καθώς δοκιμαζόταν στους δρόμους της Σουηδίας. Το νέο crosseover θα βασίζεται στην πλατφόρμα PSA EMP1, η οποία μοιράζεται μεταξύ των Corsa, Peugeot 208 και DS3 Crossback. Το τελευταίο μάλιστα προσφέρει μια εναλλακτική λύση premium ποιότητας στην κατηγορία του, στοχεύοντας σε ανταγωνιστές όπως το Audi Q2 και προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια. Η Opel επίσης επιβεβαίωσε μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, καθώς και μια νέα επιλογή με χρήση της μπαταρίας που θα δούμε φέτος. “Ένα ολοκαίνουριο Mokka X πλήρως ηλεκτρικό θα κυκλοφορήσει επίσης στην αγορά το 2020”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας πριν από λίγους μήνες.

Το DS3 Crossback E-Tense διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής με μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh που υποστηρίζει την ταχυφόρτιση και διαθέτει αυτονομία πάνω από 300 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, κάνει το 0-100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν το νέο Mokka X με τις μηδενικές εκπομπές θα υιοθετήσει αυτό το σύστημα κίνησης. Τώρα, σχετικά με την εμφάνιση του, παρά το βαρύ καμουφλάζ των πρωτότυπων, φαίνεται πως το νέο Mokka δεν μοιάζει καθόλου με τον προκάτοχό του. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει παντού, με τα μπροστινά και τα πίσω άκρα να εμφανίζονται εμπνευσμένα από το τελευταίο Corsa. Υπό την καθοδήγηση του ομίλου PSA, οι σχεδιαστές της Opel προσέδωσαν μια γραμμή οροφής που έχει σχήμα τόξου πίσω από τις κολόνες Β καθώς επίσης και μια ογκώδη πέμπτη πόρτα. Μια εκτεταμένη πλαστική επένδυση κοσμεί το κάτω μέρος του αμαξώματος για πιο… άνετη εκτός δρόμου περιήγηση.

Advertisement
Advertisement

Περιμένουμε επίσης και άλλες βελτιώσεις κυρίως στο εσωτερικό, με νέο πίνακα οργάνων, τιμόνι με επίπεδη βάση, σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας και πιθανώς προαιρετικά ψηφιακά όργανα που θα αποτελούν μέρος του πρόσθετου εξοπλισμού. Έχουμε ακούσει επίσης ότι σε αυτή τη νέα γενιά, η Opel σκέφτεται να εγκαταλείψει το “X” από το όνομα του SUV, διατηρώντας απλώς το “Mokka”.