Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με e-Boxer η Subaru στη Γενεύη

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με e-Boxer η Subaru στη Γενεύη

ΝΕΑ

Με e-Boxer η Subaru στη Γενεύη

ΝΕΑ

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Subaru θα αποκαλύψει τη νέα mild-hybrid έκδοση του 2λιτρου τετρακύλινδρου boxer κινητήρα της.

Advertisement
Advertisement

 

Ντεμπούτο για το νέο mild-hybrid σύνολο της Subaru στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτό που αποκαλεί e-Boxer και συνδυάζει το δίλιτρο boxer μηχανικό σύνολο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πολλά τεχνικά στοιχεία από το νέο αυτό σύνολο και ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής προκύπτει από την αρχική αποκάλυψη του πλάνου της Subaru για το e-Boxer σύνολο, έτσι όπως αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σιγκαπούρης.

Advertisement
Advertisement

Εκεί προέκυψαν τα αρχικά και πολύ βασικά στοιχεία, από τα οποία φαίνεται πως ο συνδυασμός είναι ο δίλιτρος 4κύλινδρος boxer της Subaru με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 13 ίππων, που συνεργάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Συνδυαστικά, η ισχύς είναι 156 ίππους και η μετάδοση αφορά όλους τους τροχούς. Η συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα, στις νορμάλ ταχύτητες αποσκοπεί στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ όταν το μοτέρ πιεστεί, η «βοήθεια» από τον ηλεκτροκινητήρα σταματάει. Ο 2λιτρος εσωτερικής καύσης φορτίζει τις μπαταρίες, ενώ το σύστημα έχει αφαιρέσει λίγη από τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, που στην υβριδική εκδοχή του Forester είναι 509 λίτρα (από 520 που είναι στις συμβατικές του μοντέλου).