Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 2λιτρο και 280+ PS τελικά το νέο Type R!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 2λιτρο και 280+ PS τελικά το νέο Type R!

ΝΕΑ

Με 2λιτρο και 280+ PS τελικά το νέο Type R!

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν καθώς η Honda επέλεξε τελικά ένα 2λιτρο turbo για να εξοπλίσει το νέο κορυφαίο Civic. Όπως σας ενημερώσαμε από τις 19 Ιουλίου, στην ιαπωνική εταιρεία εγκατέλειψαν τα σχέδια για παρουσία ενός 1.6 turbo κάτω από το καπό του Type R. Η επίτευξη της επιθυμητής ισχύος (τουλάχιστον 280 PS όπως ανακοίνωσε η Honda) θα έρθει τελικά μέσω ενός 2λιτρου συνόλου.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιάπωνες θέλουν το λανσάρισμα του νέου Type-R να συνοδευτεί από τον τίτλο του «ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής» στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Για αυτό το λόγο έχουν γίνει εκτεταμένες δοκιμές στην «πράσινη κόλαση», με τον Ιταλό οδηγό της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, Γκαμπριέλε Ταρκουίνι, να συμμετέχει σε αυτές.

Το ρεκόρ κατέχει το Renault Megane RS Trophy των 265 PS, με 8:07.97 και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Honda Motor Ευρώπης το νέο Type R έχει πλησιάσει ήδη το χρόνο αυτό. Το λανσάρισμα του νέου Civic επιδόσεων στη γηραιά ήπειρο προγραμματίζεται για το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα μετάδοσης του καυτού ιαπωνικού hatch θα αποτελείται από κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ ο περιορισμός του βάρους σε κάτω από 1.200 kg θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιθυμητών επιδόσεων.