Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με δικαιολογία τον κορωνοϊό…

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με δικαιολογία τον κορωνοϊό…

ΝΕΑ

Με δικαιολογία τον κορωνοϊό…

ΝΕΑ

Οι μετακινήσεις ελαχιστοποιούνται, τα πρόστιμα όμως, όπως αυτό της ταχύτητας, παραμένουν.

Advertisement
Advertisement

Παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 σε όλες τις χώρες της Υφηλίου, όπως ο περιορισμός των μετακινήσεων, δεν αλλάζουν οι νόμοι και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Αυτό θα πρέπει να το έχει πλέον καλά «γραμμένο» στο μυαλό του ένας οδηγός στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην νοτιοανατολική Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κορωνοϊός: “Πάρτι” της Τροχαίας στους άδειους δρόμους!

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η τοπική Τροχαία συνέλαβε έναν 35χρονο οδηγός, ιδιοκτήτη μίας Lamborghini, ο οποίος ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο Μ4 με ταχύτητα 160 km/h, όταν το όριο είναι μόλις 90 km/h. Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον οδηγό, ρωτώντας τον για ποιο λόγο είχε αναπτύξει τέτοια ταχύτητα, ο ιδιοκτήτης του ιταλικού supercar τους απάντησε ότι έπρεπε να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο του Σύδνεϋ, Westmead, καθώς θεωρούσε ότι ήταν θετικός στον COVID-19. Φυσικά, οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν, του έδωσαν ένα αρκετά υψηλού κόστους πρόστιμο, του πήραν την άδεια οδήγησης και τον συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο, όπου έκανε τις εξετάσεις και μπήκε σε καραντίνα.

Όπως τόνισε μετά το συμβάν ο διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, Michael Corboy: «Οι οδηγοί δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ., ότι και να έχει συμβεί. Η ταχύτητα μπορεί να σκοτώσει τόσο οδηγούς, όσο και πεζούς. Εάν κάποιος θεωρεί ότι έχει συμπτώματα του κορωνοϊού, μπορεί κάλλιστα να επικοινωνήσει με τον γιατρό του ή να επισκεφτεί κατόπιν ραντεβού ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς».