Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος το νέο Audi A3

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος το νέο Audi A3

ΝΕΑ

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος το νέο Audi A3

ΝΕΑ

Στις αρχές του 2020 θα δούμε στην αγορά τη νέα γενιά του Audi A3, μέσω της οποίας η γερμανική μάρκα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα γκάμα 7 διαφορετικών compact μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Παρότι για λόγους στροφής και προς τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, η Audi έχει καθυστερήσει κατά 1 χρόνο την παρουσίαση της νέας γενιάς του μικρομεσαίου της μοντέλου, το νέο A3 που θα έρθει τελικά στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα είναι πλήρως αλλαγμένο και, όπως δημοσιεύει το βρετανικό Autocar, θα στοχεύσει στον τίτλο του πιο προηγμένου αυτοκινήτου της κατηγορίας του.

Το νέο γερμανικό μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νεότερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας της Audi, όντας πιο ελαφρύ και με καλύτερη ακαμψία από το προηγούμενο. Επίσης, η υιοθέτηση της νεοεξελιγμένης αυτής πλατφόρμας θα του επιτρέψει να φέρει και «ήπια», αλλά και plug-in υβριδικά συστήματα.

Στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της Audi έχουν ετοιμάσει ένα ψηφιακό cockpit, το οποίο θα φέρει πολλά συστήματα συνδεσιμότητας μέσω internet, ενώ θα είναι έτοιμο για να δεχτεί τις νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης μέσω 5G δικτύου.

Advertisement
Advertisement

Πολύ σημαντικός στόχος της Audi είναι να δημιουργηθεί μια νέα οικογένεια compact μοντέλων με άξονα το καινούργιο μικρομεσαίο της και έτσι, αρχικά θα υπάρχει έκδοση 5θυρου και 4θυρου σεντάν μοντέλου, όχι όμως και 3θυρου.

Επίσης, δεν θα ξαναϋπάρξει γενιά του «ανοιχτού» A3 Cabrio, από την άλλη όμως η Audi θα φέρει για πρώτη φορά μια έκδοση 4θυρου ή 5θυρου coupe, ώστε να ανταγωνιστεί απευθείας τη Mercedes CLA.

Advertisement

Ένα ακόμη νέο αμάξωμα θα είναι αυτό του πρώτου A3 Allroad της ιστορίας, το οποίο θα έχει «περιπετειώδη» εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, για να αποτελέσει τη νέα crossover εκδοχή του, κάτω από το Q3.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, θα υπάρξουν επιλογές turbo μοτέρ βενζίνης, diesel και φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με 6τάχυτα μηχανικά ή 7τάχυτα αυτόματα κιβώτια. Εκτός των προσθιοκίνητων εκδοχών, θα έχουμε και τετρακίνητες quattro εκδόσεις, μια εκ των οποίων θα είναι και το νέο A3 Allroad.

Advertisement

Σημειώστε ότι για πρώτη φορά οι βενζινοκινητήρες 1.5 TSI των 130 και 150 ίππων, αλλά και ο 2.0 TSI των 190 ίππων που θα διαθέτει το νέο Audi A3, θα συνδυαστούν με «ήπιο» 48-Volt σύστημα κίνησης. Επίσης, θα υπάρξει και η νέα γενιά του Audi A3 E-tron, με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Στο πιο σπορ κομμάτι, θα δούμε τις νέες γενιές των Audi S3 και RS3, με το πρώτο να φέρει 2λιτρο TSI μοτέρ 330 ίππων και το δεύτερο να έχει ένα επίσης 2λιτρο TSI μοτέρ 405 ίππων, που θα προσθέτει και 15 ίππους επιπλέον από ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα.

Advertisement

Μετά από όλα αυτά τα παραπάνω η Audi στα μέσα του 2021 που θα παρουσιαστεί το νέο A3 Allroad θα έχει συμπληρώσει τις 7 διαφορετικές εκδόσεις του νέου Α3 (5θυρο, σεντάν, 4θυρο κουπέ, allroad, E-tron, S3 και RS3). Με τον τρόπο αυτό θα έχει δημιουργήσει μια υπερπλήρη γκάμα νέων μοντέλων στη μικρομεσαία κατηγορία, που θα τη φέρουν απευθείας αντιμέτωπη με την αντίστοιχη compact οικογένεια της Mercedes.