Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 550 ίππους η Aston Martin DBX (+video)

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 550 ίππους η Aston Martin DBX (+video)

ΝΕΑ

Με 550 ίππους η Aston Martin DBX (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα teaser video σχετικά με την DBX, το πρώτο SUV στην ιστορία της, αποκαλύπτοντας πως ο V8 κινητήρας της θα αγγίζει τους 550 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη παρουσίαση της DBX έχει τοποθετηθεί μέσα στο Δεκέμβριο όμως μέχρι τότε η Aston Martin δεν παραλείπει να κρατά ζεστό το ενδιαφέρον σχετικά με το πρώτο SUV στην ιστορία της. Αν και δεν λείπουν οι αντιρρήσεις από αρκετούς πιστούς της βρετανικής εταιρίας σχετικά με το αν η Aston Martin θα έπρεπε να προσθέσει ένα SUV στη γκάμα της είναι δεδομένο πως η DBX αναμένεται να παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε επίπεδο πωλήσεων.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων επίσημων πληροφοριών που έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin είναι και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα της DBX. To SUV της Aston θα φορά ένα 4.0λιτρο V8 υπετροφοδοτούμενο σύνολο που θα φθάνει τους 550 ίππους και θα ξεπερνά τα 71 χλγμ ροπής. Πρόκειται για τον πιο δυνατό V8 κινητήρα στην γκάμα της Aston Martin, κάτι που βέβαια δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη καθώς μιλάμε για το πιο μεγάλο και πιθανότατα το βαρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η εταιρία διαβεβαιώνει πως το SUV της δεν θα θυσιάσει καθόλου τον δυναμισμό και την απόδοση που συνοδεύει τα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα της. Δεν παραλείπει μάλιστα να τονίζει πως η αποτελεσματικότητα της DBX θα μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Vantage. Άλλωστε η ίδια έχει φανερώσει πως τα πρωτότυπα εξέλιξης έχουν καταφέρει να γυρίσουν στο Νιρμπουργκρινκ σε λιγότερο από 8 λεπτά, χρόνος σίγουρα άκρως εντυπωσιακός ακόμα και για σπορ αυτοκίνητο.