Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 400 PS η BMW Z4 R της Lightweight

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 400 PS η BMW Z4 R της Lightweight

ΝΕΑ

Με 400 PS η BMW Z4 R της Lightweight

ΝΕΑ

Με δεδομένο το ότι η BMW δεν έχει στα σχέδιά της κάποια ανάλογη έκδοση, με την «Μ» υπογραφή, η πρόταση για αναβάθμιση της Ζ4 από τη Lightweight έχει το δικό της «ειδικό» βάρος.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από 10 χρόνια τώρα, η Lightweight ασχολείται με τις αναβαθμίσεις των μοντέλων της BMW. Η εταιρεία από το Sinn, έχει βρει τον τρόπο να κάνει τα μοντέλα της BMW από λίγο έως πολύ πιο δυνατά και σίγουρα πιο ενδιαφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε την Ζ4 M40i ως βάση, η οποία μετά τις περιποιήσεις της LW φτάνει να έχει απόδοση 400 ίππων και 570 Nm ροπής, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει αισίως τα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τις επεμβάσεις στην εμφάνιση, η LW έχει κρατήσει αρκετά «χαμηλό προφίλ» κάνοντας διακριτικές αλλά σημαντικές για την απόδοση αλλαγές. Έχουν ένα εμπρός σπόιλερ και μια αεροτομή πίσω από ανθρακόνημα (στοιχεία που μπορεί να αγοράσει κανείς και ξεχωριστά) με τα οποία αυξάνεται η κάθετη δύναμη που αναπτύσσει το αυτοκίνητο προς το δρόμο όταν κινείται με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Το πακέτο θα ολοκληρωθεί σύντομα με την παρουσίαση και του διαχύτη από ανθρακόνημα που δεν είναι ακόμα έτοιμος αλλά δεν θα αργήσει, μια και σύμφωνα με την εταιρεία θα τον λανσάρει μέσα στο καλοκαίρι.

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι για την ολοκλήρωση των επεμβάσεων της LW στη Z4 (που στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία την ονομάζει Z4R) είναι η εξάτμιση με τις τέσσερις απολήξεις. Το σώμα της εξάτμισης είναι από τιτάνιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα εξαγωγής εναρμονίζεται με τη λειτουργία των μετακινούμενων πτερυγίων της, έτσι όπως τα ορίζουν τα προγράμματα λειτουργίας της BMW που έχουν σχεδιαστεί για να αλλάζει η απόδοση αλλά και η ηχητική συνοδεία.

Advertisement

Το look του αυτοκινήτου ολοκληρώνεται με τις επεμβάσεις στην ανάρτηση, που σε συνεργασία με τη Bilstein δίνουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε ότι έχει να κάνει με την απορρόφηση των κραδασμών αλλά και τη συνέπεια στην απαιτητική οδήγηση, την ίδια στιγμή που βελτιώνεται και η εικόνα του μοντέλου με το χαμήλωμα των 15 mm από τα ελατήρια της Lightweight. Τέλος για τις ζάντες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου, όλες οι δοκιμές εξέλιξης έχουν γίνει με 20άρες εμπρός και 21 ιντσών πίσω, με λάστιχα Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 255/30 και 295/25 αντίστοιχα.

Advertisement