ΝΕΑ

Με 1000άρη turbo το Opel Karl

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 1000άρη turbo το Opel Karl

ΝΕΑ

Με 1000άρη turbo το Opel Karl

ΝΕΑ

Η Opel επεκτείνει τη γκάμα της προς τα κάτω, απευθυνόμενη στο κοινό που αναζητά αυτοκίνητα πόλης με έμφαση το στιλ ή την πρακτικότητα. Για την πρώτη περίπτωση υπάρχει το Adam (πλέον και στην έκδοση Rocks), για τη δεύτερη θα λανσάρει μέσα στο 2015 το Karl.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Karl έχει 5θυρο αμάξωμα και παρότι είναι ελαφρά πιο κοντό από το Adam (στα 3,68 m), θα προσφέρει καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και πιο ευρύχωρο πορτμπαγκάζ. Θα κυκλοφορήσει με 4θέσιο ή 5θέσιο εσωτερικό και βασίζεται στο νέας γενιάς Chevrolet Spark. Η τιμή πώλησής του αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του Adam, ώστε να ανταγωνιστεί προσιτά μοντέλα των ανταγωνιστών της Opel (π.χ. Hyundai i10 και Seat Mii).

Στο πρόσφατο ταξίδι στη Λετονία για την πρώτη γνωριμία με το Adam Rocks, συνομιλήσαμε με στελέχη της Opel και μάθαμε ότι ο νέος 3κύλινδρος turbo των 999 cc θα κάνει την εμφάνισή του και στο Karl. Ίσως αυτό να γίνει όχι από τη στιγμή του λανσαρίσματος του μοντέλου (το καλοκαίρι του 2015), αλλά λίγο πιο μετά. Ο 1.0 Ecotec κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 90 και 115 PS. Πιθανόν στο Karl να δούμε τον κινητήρα με τη μικρότερη ιπποδύναμη, η οποία θα είναι πάντως αρκετή για να του χαρίσει από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement