Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 1.000 PS η ηλεκτρική BMW M5

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 1.000 PS η ηλεκτρική BMW M5

ΝΕΑ

Με 1.000 PS η ηλεκτρική BMW M5

ΝΕΑ

Ενώ η ανανεωμένη έκδοση της Σειράς 5 είναι έτοιμη και θα τη δούμε μέσα στους επόμενους μήνες στην αγορά, η BMW προετοιμάζει την επόμενη γενιά της M5 που όπως όλα δείχνουν θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και με εντυπωσιακή απόδοση ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ολοκληρώνει το facelift και για την τρέχουσα γενιά της M5 (F90), όπως φαίνεται και στις πλέον πρόσφατες εικόνες ενός αυτοκινήτου δοκιμών με ελαφρύ καμουφλάζ. Όπως φαίνεται, οι αλλαγές της νέας έκδοσης δεν είναι δραματικές για την κορυφαία έκδοση του super sedan από το Μόναχο. Μεγάλη θα είναι όμως η αλλαγή, στην επόμενη γενιά της Μ5 που ήδη ετοιμάζεται, αν και η παρουσίασή της είναι προγραμματισμένη να γίνει σε 4 και πλέον χρόνια από σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW προετοιμάζει το κοινό για μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου της Σειράς 5. Η M5 με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, θα διαθέτει μπαταρίες τύπου V Gen και σε πρώτη φάση θα έχει 135kWh με δυνατότητα σύνδεσης σε φορτιστή 400V, ενώ αργότερα η BMW Μ5 θα αναβαθμιστεί στα 800V, εκεί που «ήδη βρίσκεται» η Porsche με την Taycan.

Η μέγιστη αυτονομία που αναμένεται να παρουσιάζει το μοντέλο, είναι τα 700 χιλιόμετρα και ο στόχος για το χρόνο που θα χρειάζεται η ηλεκτρική Μ5 για να φτάσει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, είναι τα 2,9 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη απόδοση που αναμένεται να έχουν συνδυαστικά οι δύο ηλεκτροκινητήρες της BMW M5, είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάτι παραπάνω από 1.000 ίπποι.

Advertisement