Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Το υψηλό βάρος καθυστερεί την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren: Το υψηλό βάρος καθυστερεί την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

McLaren: Το υψηλό βάρος καθυστερεί την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η McLaren έχει προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της με την περιορισμένης έκδοσης υβριδική plug-in P1 που παρήχθη σε 375 κομμάτια για περίπου δύο χρόνια, αρνείται όμως να τροφοδοτηθεί από μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η McLaren δεν ερευνά εναλλακτικές επιλογές σε επίπεδο κινητήρων. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ανήσυχη γύρω από το πλάνο της, λέγοντας πέρυσι ότι θα μπορούσε να εμπλουτίσει την γκάμα της με υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει θεωρητικά ακόμη, η εταιρεία δεν είναι έτοιμη να παραδώσει κάποιο ηλεκτρικό hypercar στο προσεχές διάστημα.

Σε συνέντευξη του, ο Jamie Corstorphine, διευθυντής marketing της McLaren, δήλωσε ότι η εταιρεία ερευνά μια πλήρως ηλεκτρική υλοποίηση. Ωστόσο, η εταιρεία δεν θα παράγει οτιδήποτε μέχρι να μπορεί να υποσχεθεί πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα καλύτερο σπορ αυτοκίνητο. Δεν θέλει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο μόνο για να ανταποκριθεί στα νέα πρότυπα εκπομπών. Αυτό σημαίνει πως η επιδίωξη της McLaren είναι διατηρηθεί το χαμηλό απόβαρο, κάτι στο οποίο δεν συνηγορεί προς το παρόν η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το βάρος λοιπόν είναι ο λόγος που προκαλεί την καθυστέρηση του ηλεκτρικού υπέρ-κινητήρα της McLaren. Ο Corstorphine δήλωσε πως η McLaren προτιμά να περιμένει προκειμένου να παραδώσει το καλύτερο ηλεκτρικό supercar που θα σέβεται τη φιλοσοφία της εταιρείας. Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, αλλά είναι επίσης βαριά, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την απόδοση και τη συνολική εμπειρία οδήγησης. Αν η McLaren πρόκειται να κατασκευάσει και να παράγει ένα τέτοιο υπέρ-αυτοκίνητο, τότε πρέπει και θα το κάνει σωστά.

Η McLaren θέλει το ηλεκτρικό της hypercarcar να είναι κάτι παραπάνω από μια αναγκαιότητα, όπως είναι σήμερα η τήρηση αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ή οι διάφορες τάσεις πριν από την έτοιμη τεχνολογία. Αντ ‘αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να παραδώσει ένα ηλεκτρικό hypercar που όχι μόνο “συσκευάζει” υπέρογκη απόδοση αλλά διατηρεί και την ελαφριά σχεδιαστική φιλοσοφία της McLaren. Ενώ ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar απέχει έτη ακόμη από το να γίνει πραγματικότητα, η εταιρεία σχεδιάζει τα υβριδικά της να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων στη γκάμα της μέχρι το 2022. Η εταιρεία δεσμεύεται να μεταβεί σε αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα μόλις τρία χρόνια αργότερα.