Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Ετοιμάζει πολλά νέα μοντέλα επιδόσεων

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Ετοιμάζει πολλά νέα μοντέλα επιδόσεων

ΝΕΑ

McLaren: Ετοιμάζει πολλά νέα μοντέλα επιδόσεων

ΝΕΑ

Έναν καταιγισμό από νέα μοντέλα, δεδομένου και του μεγέθους της, αναμένεται να δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια από την McLaren, η οποία θέλει να διευρύνει την γκάμα και να αυξήσει τη συνολική παραγωγή της που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 4.500 αυτοκίνητα ετησίως.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε στο Automotive News ο Mark Roberts, επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας, η McLaren θα παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ 18 νέα μοντέλα (σ.σ. από ό,τι καταλαβαίνουμε στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται και εκδόσεις) μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Στις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά για τα πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και για τα υπεραυτοκίνητα, ενόψει και του Καναδικού Σαλονιού Αυτοκινήτου, ο Roberts πρόσθεσε παράλληλα ότι η McLaren δεν πρόκειται να παρουσιάσει ποτέ ένα SUV μοντέλο παρά την απήχηση που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία στο παγκόσμιο κοινό. “Πραγματικά προσφέρουμε την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Για εμάς αυτό σημαίνει κανένας συμβιβασμός. Ένα SUV δεν μας αφήνει να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα. Δεν είναι ένα όχημα που δεν κάνει συμβιβασμούς.”

Εκείνο που σίγουρα θα δούμε από τους Βρετανούς, σύμφωνα με τον Roberts, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αλλά θα περάσει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι να το δούμε να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής της McLaren.

Advertisement

Ανάμεσα στα νέα μοντέλα που αναμένονται είναι και ένα διάδοχο plug-in υβριδικό που θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε η McLaren P1, η περιορισμένη παραγωγή της οποίας ανήλθε μεταξύ 2013-2015 στις 375 μονάδες. Αυτό μάλιστα είναι και ένα από τα μοντέλα τους που θα δούμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.