Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Ναι σε υβριδικά-ηλεκτρικά, όχι σε SUV

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Ναι σε υβριδικά-ηλεκτρικά, όχι σε SUV

ΝΕΑ

McLaren: Ναι σε υβριδικά-ηλεκτρικά, όχι σε SUV

ΝΕΑ

Η McLaren διαθέτει στη γκάμα της τρεις ξεχωριστές γραμμές: τη σειρά Sports, την Super Series και την Ultimate Series. Παρόλα αυτά, παρά το γεγονός ότι καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές των σπορ αυτοκινήτων και των supercars, ξεκινώντας από την 570 S και τελειώνοντας με την εξαιρετική Senna, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν επαναπαύεται στις δάφνες της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο πλαίσιο των πλάνων της που ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια, το επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή υβριδικών οχημάτων, με στόχο να διατεθεί αυτή η τεχνολογία στα μισά από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν στο Woking μέχρι το 2022. Ναι, έχουν ήδη ξεκινήσει ένα υβριδικό P1, αλλά αυτό ήταν ένα περιορισμένο μοντέλο παραγωγής – αυτή τη φορά μιλάμε για πολύ μεγαλύτερους αριθμούς.

Επιπλέον, ενδιαφέρονται επίσης για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά αυτό πιθανότατα θα φτάσει μετά το 2022, αναφέρει ο επικεφαλής στη Βόρεια Αμερική, Tony Joseph. “Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά εξετάζουμε τόσο υβριδικά όσο και ηλεκτρικά”, δήλωσε ο Joseph. Παρά το γεγονός ότι λέει ναι και στις δυο μορφές κίνησης, η McLaren εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται να κατασκευάσει κάποιο SUV, ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλείς είναι αυτά τα οχήματα τα τελευταία χρόνια. Επομένως, μην περιμένετε να δείτε έναν ανταγωνιστή για τη Lamborghini Urus ή για το επερχόμενο SUV της Ferrari, ή κάποιο από τα υπόλοιπα SUV που κατασκευάζονται από αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας.

Advertisement
Advertisement

McLAREN-P1-tsiro-530

Είμαστε μια εταιρεία που υπάρχει πολύ καιρό πριν από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, είμαστε μια κερδοφόρα εταιρεία, έτσι δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να πάμε σε ένα SUV“, πρόσθεσε Joseph. “Θέλουμε να επικεντρωθούμε μόνο σε διθέσια σπορ αυτοκίνητα, αυτά να χαρακτηρίζουν την εικόνα μας”.