Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Εξαγορά ποσοστού από Καναδό επιχειρηματία

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren: Εξαγορά ποσοστού από Καναδό επιχειρηματία

ΝΕΑ

McLaren: Εξαγορά ποσοστού από Καναδό επιχειρηματία

ΝΕΑ

Την εξαγορά του 10% του ομίλου McLaren από τον Καναδό επιχειρηματία Michael Latifi ανακοίνωσαν οι Βρετανοί σε μια πολυεπίπεδη συμφωνία που περιλαμβάνει ποσοστό και στην αγωνιστική ομάδα με την οποία συμμετέχει η McLaren στην Formula 1. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Latifi θα πληρώσει για το 10% του ομίλου περί τα 231,42 εκατ. ευρώ και το φρέσκο χρήμα που μπαίνει στα ταμεία της McLaren “υπογραμμίζει τα φιλόδοξα σχέδια για ανάπτυξη”, ανέφερε η βρετανική εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Αν το όνομα του Latifi σας λέει κάτι δεν είναι τυχαίο. Ο Καναδός πέρα από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδέζικης εταιρίας τροφίμων Sofina Foods, είναι και θαυμαστής της ταχύτητας και του κόσμου των τεσσάρων τροχών. Παράλληλα, ο γιος του Nicholas Latifi αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Formula 2 της FIA, ενώ αποτελεί και οδηγό εξέλιξης στην F1 για την Force India. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

mclaren_latifi_640

Advertisement
Advertisement

“H McLaren είναι ένας μοναδικός οργανισμός στους τέσσερις τροχούς, στους αγώνες και την τεχνολογία με συναρπαστικές μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης και αυτός είναι ο λόγος που έκανα αυτή την επένδυση”, δήλωσε σχετικά ο Latifi, με το μερίδιο που εξαγόρασε να περιλαμβάνει τις εταιρίες McLaren Automotive, McLaren Racing αλλά και McLaren Applied Technologies.

Η οικονομική τονωτική ένεση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στις προσπάθειες της McLaren στο πρωτάθλημα F1 όπου τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο στο παρελθόν.