Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Έρχεται πλατφόρμα για υβριδικό supercar

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Έρχεται πλατφόρμα για υβριδικό supercar

ΝΕΑ

McLaren: Έρχεται πλατφόρμα για υβριδικό supercar

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρία δεν σκοπεύει να κατασκευάσει στο άμεσο μέλλον ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar αλλά δεν αποκλείεται να παρουσιάσει σύντομα μια νέα πλατφόρμα που να προσφέρει υβριδική κίνηση.

Advertisement
Advertisement

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Mike Flewitt αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι οι Βρετανοί σκοπεύουν να παρουσιάσουν σε μερικούς μήνες, μεταξύ άλλων, την επόμενης γενιάς πλατφόρμα τους πάνω στην οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά τους μοντέλα. Αυτό, σύμφωνα με την φημολογία, θα μπορούσε να γινει πραγματικότητα ακόμη και στο Σαλόνι της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Μέρος της στρατηγικής της McLaren για το μέλλον είναι η ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα της ώστε αυτά να μπορούν να κινούνται μόνο με ρεύμα για 20-30 χιλιόμετρα. Τα υβριδικά συστήματα κίνησης θα αφορούν σε όλα τα μοντέλα που θα παρουσιάσουν οι Βρετανοί με το κορυφαίο από αυτά να είναι υβριδικό και 4κίνητο.

Ο Flewitt ανέφερε ότι το πρώτο υβριδικό μοντέλο που θα φέρει τη νέα πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο του πριν από το τέλος του 2020 και θα είναι έτοιμο για παράδοση στις αρχές το 2021. Τόνισε επίσης ότι η επόμενη γενιά των McLaren θα είναι ελάχιστα πιο βαριά από τα σημερινά μοντέλα, περίπου κατά 30 μόλις κιλά.

Advertisement

Αναφορικά με την κλασική ερώτηση για το πότε θα κατασκευάσει η McLaren αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο, το αφεντικό των Βρετανών υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι οι σημερινές μπαταρίες είναι πολύ βαριές για τα δεδομένα και τις προδιαγραφές της McLaren. Οι επόμενης γενιάς μπαταρίες που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε τρία χρόνια δίνουν περισσότερες πιθανότητες για την χρήση τους σε υπεραυτοκίνητο της McLaren χωρίς όμως να είναι και σίγουρο.