Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren 720S GT3: Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πίστα

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren 720S GT3: Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πίστα

ΝΕΑ

McLaren 720S GT3: Ξεκίνησαν οι δοκιμές σε πίστα

ΝΕΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εξέλιξη της αγωνιστικής έκδοσης της 720S από την McLaren, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για να συμμετέχει στην κατηγορία GT3 των πρωταθλημάτων αντοχής ανά τον κόσμο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η McLaren έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου, έπειτα και από την εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της εταιρίας σε περιβάλλον εργαστηρίου.

Η 720S GT3, βασίζεται στην 720S παραγωγής και η εξέλιξή της πραγματοποιείται σε πίστες των Η.Π.Α., της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ασίας με στόχο να είναι έτοιμη να δείξει τα δόντια της στην κατηγορία GT3 των πρωταθλημάτων αντοχής όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την πίστα που διεξάγεται ο αγώνας. Αυτό είναι το πρώτο GT αγωνιστικό που εξελίσσει το νέο τμήμα της McLaren που έχει άμεση επαφή με τους πελάτες της εταιρίας.

mclaren-720s-gt3-race-car-640-3

Advertisement
Advertisement

Η 720S GT3 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις πίστες τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής οι μεγάαλες διαφορές εντοπίζονται στον τετράλιτρο V8 κινητήρα με τα δύο τούρμπο ο οποίος έχει προετοιμάζεται για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στους αγώνες αντοχής. Φυσικά το αυτοκίνητο έχει εξοπιστεί με όλα τα απαραίτητα συστήματα για αγωνιστική χρήση ώστε να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς της FIA, ενώ τροποιήσεις έχει δεχτεί τό σύστημα πέδησης, οι αναρτήσεις το αεροδυναμικό πακέτο αλλά και οι μετάδοση.

mclaren-720s-gt3-race-car-640

Το πρόγραμμα για τα δύο μέχρις στιγμής πρωτότυπα αγωνιστικά περιλαμβάνει εκτενείς δοκιμές σε πίστες της Ευρώπης και της Β.Αμερικής με την Μέση Ανατολή να ακολουθεί και την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται πριν από το τέλος της χρονιάς.

Advertisement

mclaren-720s-gt3-race-car-640-2

Ένας από τους στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι της McLaren είναι να κάνουν την 720S GT3, όχι μόνο γρήγορη και αξιόπιστη αλλά και εύκολη στην οδήγηση από ένα μεγάλο εύρος των πελατών της, με το κόστος χρήσης να παίζει επίσης τον δικό του μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή της.

Advertisement

Για τους ενδιαφερόμενους να πούμε πως η τιμή της 720S GT3 ανέρχεται στις 440.000 λίρες Αγγλίας.