Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mansory Rolls-Royce Cullinan Coachline: Χωρίς ταμπού…

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mansory Rolls-Royce Cullinan Coachline: Χωρίς ταμπού…

ΝΕΑ

Mansory Rolls-Royce Cullinan Coachline: Χωρίς ταμπού…

ΝΕΑ

Ένα εργοστασιακό Rolls-Royce Cullinan σίγουρα δεν αποτελεί ακριβώς αυτό που αποκαλούμε “επιτομή της διακριτικής εμφάνισης”, ωστόσο, η Mansory με αυτό το ιδιαίτερο νέο δημιούργημα οδήγησε το πολυτελές SUV κυριολεκτικά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

 

Η Mansory δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει με την ικανότητά της να πάρει ένα ήδη φημισμένο όχημα και να το μετατρέψει σε κάτι ακόμη πιο εξωφρενικό. Το Rolls-Royce Cullinan έχει μια τιμή εκκίνησης που ξεπερνά τα 268.000 ευρώ και μπορεί κανείς να δαπανήσει ακόμη περισσότερα προκειμένου να δημιουργήσει τις ιδανικές προσωπικές προδιαγραφές, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί ακόμη περισσότερα; Κάπου εδώ έρχεται η Mansory και δημιουργεί οκτώ μοναδικά κομμάτια του πιο ακριβού SUV στον κόσμο τα οποία αποκαλεί “Coachline”.

Παρόλο που το Cullinan θεωρήθηκε το πιο πολυτελές και κομψό SUV που φτιάχτηκε ποτέ, η Mansory αποφάσισε να προσδώσει μια σπορ εκδοχή με την τοποθέτηση μεγαλύτερων αεραγωγών στο μπροστινό μέρος, με το καπό να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Αυτές οι νέες πλευρικές ποδιές είναι προφανώς κάτι περισσότερο από δυναμική εμφάνιση, καθώς βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα, παρόλο που δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο σχετικά με τα “ανοίγματα” στα μπροστινά φτερά και στην πίσω κολόνα. Στο πίσω μέρος, οι quad εξατμίσεις και τα πολλαπλά σπόιλερ είναι προειδοποιητικές ενδείξεις πως αυτό δεν είναι ένα “τυπικό” Cullinan.

Advertisement
Advertisement

Εάν το εξωτερικό δεν σας έκλεψε ήδη το μυαλό, ανοίξτε τις παραδοσιακές πόρτες της Rolls-Royce οι οποίες ανοίγουν αντικριστά και τα μάτια σας θα γεμίσουν από την αφθονία του τιρκουάζ που εφαρμόζεται ακόμα και στο… παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Δεν είναι μόνο το εσωτερικό που έχει λάβει το φανταχτερό χρώμα καθώς ακόμη και η οροφή έχει λουστραριστεί σε τιρκουάζ απόχρωση, όπως και οι κάθετες σχάρες της μάσκας. Πέρα από το look-at-me makeover, η Mansory βελτίωσε επίσης τον βενζινοκινητήρα twin-turbo 6.75 λίτρων V12, από 563 ίππους και 850 Nm ροπής σε 610 και 950 Nm αντίστοιχα. Αυτά τα νούμερα το καθιστούν ισχυρότερο ακόμη και από το Cullinan Black Badge, ενώ η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h διαρκεί 5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 280 km/h. Η Mansory δεν αναφέρει πόσο κοστίζει η μετατροπή του Cullinan στην έκδοση Coachline, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα είναι καθόλου προσιτή…