Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Manhart MHX6 Dirt: Μια Χ6 Μ για δύσκολες αποστολές

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Manhart MHX6 Dirt: Μια Χ6 Μ για δύσκολες αποστολές

ΝΕΑ

Manhart MHX6 Dirt: Μια Χ6 Μ για δύσκολες αποστολές

ΝΕΑ

Αν και οι περισσότεροι κάτοχοι της BMW X6 πιθανότατα δεν θα πατήσουν ποτέ στο χώμα η βελτιωτική εταιρία Manhart παρουσίασε μια σκληροπυρηνική εκτός δρόμου έκδοση του γερμανικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος θα κατασκευάσει μόλις πέντε αντίτυπα της MHX6 Dirt. Σαν βάση έχει χρησιμοποιηθεί η X6 M με την Manhart να έχει αναβαθμίσει την απόδοση του κινητήρα που πλέον φθάνει τους 900 ίππους και τα 122 kg ροπής χάρη σε αλλαγές τα έμβολα και τους υπερτροφοδότες ενώ αλλαγή έχει γίνει και στο σύστημα ψύξης προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις περιοχών με πιο θερμό κλίμα. Κατάλληλες επεμβάσεις έχουν γίνει και στην μετάδοση καθώς έχουν ενισχυθεί τόσο το κιβώτιο όσο και ο πίσω άξονας προκειμένου να αντέχουν τα αυξημένα φορτία του πιο ισχυρού κινητήρα.

Από εκεί και πέρα η Manhart έχει φροντίσει και όλους τους τομείς που συνδέονται με τις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου. Χαρακτηριστικές είναι οι εισαγωγές αέρα που εκτείνονται έως την οροφή του αυτοκινήτου ώστε να είναι δυνατό το πέρασμά του ακόμα και μέσα από νερό με μεγάλο βάθος. Το ύψος της ανάρτησης που φέρει την υπογραφή της KW έχει αυξηθεί σημαντικά, τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης των επιδόσεων ενώ οι τροχοί 21 ιντσών φορούν ελαστικά εκτός δρόμου της BF Goodridge. Επίσης έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές ποδιές κατά μήκος του πατώματος ενώ ένα εξωτερικό rollcage φροντίζει για την προστασία ακόμα και σε περίπτωση ανατροπής.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Manhart είναι σαφώς το κοινό από την Μέση Ανατολή που αποδεδειγμένα δεν έχει αναστολές σε σχέση με το κόστος όταν πρόκειται για αυτοκίνητα με ειδικό χαρακτήρα. Βλέπετε η τιμή της Manhart MHX6 Dirt αναμένεται να αγγίζει τα 400.000 ευρώ με την εταιρία να χρειάζεται περίπου έξι με οκτώ μήνες για την κατασκευή κάθε αυτοκινήτου.

manhart-mhx6-dirt-concept12345harpi640