Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Manhart BMW M2 Competition με 550 ίππους (+vid)

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Manhart BMW M2 Competition με 550 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Manhart BMW M2 Competition με 550 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Από τότε που η BMW M2 έκανε το ντεμπούτο της το 2016, μόνο επαίνους εισπράττει από τους λάτρεις και τους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου. Μπορεί να μην είναι το απόλυτο freak όπως ήταν η 1Μ Coupe, αλλά είναι τουλάχιστον ένα διασκεδαστικό συμπαγές πισωκίνητο σπορ κουπέ που παραπέμπει πίσω στην E46 M3. Ωστόσο, για το 2019, η BMW κυκλοφόρησε τη M2 Competition, μια M2 με καρδιά από M3/M4.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αν δεν το γνωρίζατε ήδη, η νέα M2 Competition αποδίδει 405 ίππους από τους 365 της M2. Ο 6κύλινδρος κινητήρας 3,0 λίτρων M2 N55 αντικαταστάθηκε από τον S55 3,0 λίτρων με των M3/M4. Στο βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε πως έχει μετατρέψει η Manhart Performance στη Γερμανία την M2 Competition, την οποία ονομάζει MH2 550. Η έκδοση Manhart έχει πλέον τον υψηλότερο αριθμό ιπποδύναμης – 550 ίππους – προκειμένου να ανταγωνιστεί τα Audi RS3, Mercedes-AMG CLA45 και Porsche 718 Cayman GTS. Η Manhart, απέδειξε πως μια μικρή ρύθμιση μπορεί να επιφέρει θαύματα στην πράξη.

Manhart-mh2-550-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η υπογραφή Manhart, το εξωτερικό στυλ με γυαλιστερό μαύρο και χρυσές ρίγες. Εκτός από αυτά, η M2 Competition υιοθετεί εργοστασιακή εμφάνιση, εκτός από το σύστημα εξάτμισης Manhart με απολήξεις από άνθρακα. Το ύψος της ανάρτησης μειώθηκε σημαντικά χάρη στα νέα ελατήρια της KW. Τέλος, ένα σύνολο μαύρων τροχών 21 ιντσών με χρυσές λεπτομέρειες προσδίδουν στη MH2 550 μια πιο σπορ αισθητική. Το εσωτερικό παραμένει το ίδιο με την εργοστασιακή έκδοση, εκτός από το σήμα Manhart που αντικαθιστά το αντίστοιχο της BMW στο κέντρο του τιμονιού. Το μοτέρ οπτικά επίσης δείχνει παρόμοιο με εκείνο της γνωστής M2 Competition. Έτσι, πώς η Manhart κατάφερε να επιτύχει 550 ίππους αυξάνοντας ταυτόχρονα και τη ροπή; Μα φυσικά σκαλίζοντας το ECU (το management του κινητήρα), ώστε να απογειώσει τις δυνατότητες του S55. Αυτή η μεγάλη δύναμη και ροπή στο συμπαγές σώμα της M2 έχει γίνει το όνειρο του hoonigan…