Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Made in… USA το νέο SUV μοντέλο της Maybach!

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Made in… USA το νέο SUV μοντέλο της Maybach!

ΝΕΑ

Made in… USA το νέο SUV μοντέλο της Maybach!

ΝΕΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικότερα στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα θα κατασκευάσει η Maybach το νέο υπερπολυτελές SUV μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV made in… USA της Maybach θα είναι βασισμένο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα της GLS τρίτης γενιάς και αναμένεται να είναι ένα από τα ακριβότερα επιβατικά μοντέλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ με τιμολόγιο άνω των 200.000 δολαρίων.

Το κορυφαίο SUV θα κινείται από έναν V8 κινητήρα απόδοσης 560 ίππων ο οποίος θα πρωτοπαρουσιαστεί στην Κίνα και από το 2020 θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ, Dietmar Exler, χαρακτήρισε το Maybach GLS ως «αυτοκίνητο ορόσημο για την εταιρεία». Επίσης ξεκαθάρισε πως η μάρκα θα επεκταθεί όπου υπάρχει νόημα ενώ επισήμανε με έμφαση πως δεν μπορεί να φανταστεί μια Maybach A-Class…

Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι η νέα Maybacy SUV να αντιπαρατεθεί στην παγκόσμια αγορά με την επερχόμενη Aston Martin DBX, και τις αντίστοιχες προτάσεις στην αγορά των Bentley, Rolls-Royce και Lamborghini.

Advertisement

Με τις Aston Martin και Ferrari να εισέρχονται στην αγορά των υπεροπολυτελών SUV μαζί με τις Bentley, Rolls-Royce και Lamborghini, οι πωλήσεις από 7.500 μονάδες πέρυσι αναμένεται να εκτοξευθούν σε πάνω από 20.000 μονάδες έως το 2023 σύμφωνα με μελέτες. Μάλιστα το 75% του συνόλου των συγκεκριμένων οχημάτων θα πωληθούν σε ΗΠΑ και Κίνα.

Advertisement

Επίσης ένα SUV θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην ανανέωση της μάρκας Maybach. Το sedan της Mercedes-Maybach S σχετίζεται με παλαιότερα δημογραφικά στοιχεία της αγοράς. Τα sedans θεωρούνται παλιομοδίτικα οπότε οι πλούσιοι θέλουν κάτι διαφορετικό και τα υπεροολυτελή SUV φαίνεται να τους ταιριάζουν «γάντι» εκτιμούν οι αναλυτές.

Τα υπερπολυτελή SUV, τα οποία συχνά μοιράζονται πλατφόρμες με πολύ λιγότερο ακριβά οχήματα, αποτελούν τεράστιες πηγές κέρδους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Άλλωστε η Bentley Bentayga των 165.000 δολαρίων μοιράζεται για παράδειγμα μια πλατφόρμα με το Audi Q7 των 54.000 δολαρίων.

Πάντως παρά το γεγονός πως είναι ακόμα νωρίς οι αυτοκινητοβιομηχανίες να πουλάνε SUV των 300.000 δολαρίων ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος.

Advertisement

Πριν από δύο χρόνια, η Bentley κατασκεύασε την Bentayga, ανοίγοντας τον δρόμο στα υπερπολυτελή SUV. Πέρυσι ακολούθησε η Lamborghini με την Urus των 200.000 δολαρίων, ενώ η Rolls-Royce με την Cullinan έσπασε το φράγμα των 325.000 δολαρίων. Μέχρι το τέλος του 2019, η Aston Martin θα έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις της DBX, ενώ η Ferrari θα περιμένει μέχρι το 2022 ξεκινήσει τις παραδόσεις για την Purosangue. Ακόμα και η Bugatti έχει δηλώσει ότι μπορεί να κατασκευάσει κάποιο μοντέλο SUV…