Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lynk & Co 03: Το νέο κινέζικο σεντάν μοντέλο

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lynk & Co 03: Το νέο κινέζικο σεντάν μοντέλο

ΝΕΑ

Lynk & Co 03: Το νέο κινέζικο σεντάν μοντέλο

ΝΕΑ

Ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το νέο μοντέλο της εταιρείας Lynk & Co, με τον κωδικό 03, μας αποκαλύπτεται και επισήμως. Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο του Κινέζου κατασκευαστή, που ακολουθεί τα crossover 01 και 02.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα με ότι ισχύει στις μέρες μας, με την υιοθέτηση μίας «αλά κουπέ» σχεδιαστικής γραμμής στα σεντάν αμαξώματα, το Lynk & Co 03 παραμένει παραδοσιακό με το χαρακτηριστικό τετραγωνισμένο αμάξωμα. Σημεία αναφοράς της σχεδίασης αποτελούν τα ευμεγέθη εμπρός φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED, οι αεραγωγοί και ο πίσω διαχύτης.

lynk_co_01_09-chariatis-530

Ακολουθώντας τα 01 και 02, το Lynk & Co 03 στην CMA (Compact Modular Architecture) πλατφόρμα της Volvo, πάνω στην οποία έχει βασιστεί και το νέο XC40. Σύμφωνα με πηγές, το 03 θα φορά την ίδια γκάμα κινητήρων με το Σουηδικό crossover, ξεκινώντας από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ενώ στο μέλλον θα λανσαριστεί και plug-in hybrid έκδοση με αυτονομία πάνω από 60 km. Τα παραπάνω δεν είναι και τα μοναδικά κοινά στοιχεία με τη Volvo. Η Lynk & Co έχει ως στόχο τους νέους σε ηλικία καταναλωτές, αυτούς που αρέσκονται στην ψηφιακή εποχή. Για το λόγο αυτό η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει μια σειρά επιλογών στους μελλοντικούς αγοραστές,  πέρα από τα συνηθισμένα, όπως την μίσθωση. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει μια συνδρομητική υπηρεσία, παρόμοια με το «Volvo Care», όπως και η δυνατότητα να μοιραστεί το αυτοκίνητο με άλλα άτομα μέσω ενός ψηφιακού κλειδιού, χρησιμοποιώντας την επιλογή «Share» στο σύστημα infotainment.

Advertisement

lynk-co-03-concept-sedan-15-chariatis-640

Η παραγωγή του Lynk & Co 03 έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Zhangjiakou, στην Κίνα, ενώ μέσα στο 2019 θα συναρμολογείται στη μονάδα της Volvo, στη βελγική πόλη της Γάνδης.

Advertisement