Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE στο NewsAuto: 2ο Auto Forum – «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!»

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE στο NewsAuto: 2ο Auto Forum – «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!»

ΝΕΑ

LIVE στο NewsAuto: 2ο Auto Forum – «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!»

ΝΕΑ

H Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portalbanks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, διοργανώνουν το 2ο Auto Forum με τίτλο: «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!». Και μπορείτε να το παρακολουθήσετε online, μέσα από τις σελίδες του NewsAuto.gr!

Advertisement
Advertisement

Το 2ο Auto Forum πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης. Το 2ο Auto Forum φιλοδοξεί να φωτίσει την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αυτοκίνηση στον τομέα της ασφάλειας (ενεργητικής και παθητικής). Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ασφαλή από τα μοντέλα πενταετίας ή δεκαετίας. Σε ένα τροχαίο είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν οι επιβαίνοντες σ’ ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Το συνέδριο φιλοδοξεί ν’ αναδείξει όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και έρχονται στο άμεσο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία και επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό ν’ αλλάξει η νοοτροπία «ποιο είναι το πιο γρήγορο ή πολυτελές αυτοκίνητο που μπορώ να πάρω;» και να πάμε στο «πιο ασφαλές αυτοκίνητο που αντέχει η τσέπη μου»!

Advertisement
Advertisement

Σημαντική καινοτομία του συνεδρίου είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται το βήμα στους ειδικούς να εξηγήσουν τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια και ειδικότερα στα νέα πλαίσια αμαξώματος που σε περίπτωση σύγκρουσης κατευθύνουν τη ροή ενέργειας μακριά από την καμπίνα επιβατών.

Δείτε LIVE όσα συμβαίνουν στο 2ο Auto Forum πατώντας play…

Advertisement

Το 2ο Auto Forum θα φιλοξενήσει διακεκριμένους Έλληνες και Διεθνείς Ομιλητές μεταξύ άλλων τους:
– Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC)
– Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, Πρόεδρος, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Ημαθίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α
– Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»
– Γεώργιος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής
– Ευάγγελος Κουντρομιχάλης, Υποδιοικητής Τροχαίας Αττικής Οδού
– Δημήτριος Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ)
– Κωνσταντίνος Στέφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
– Εμμανουήλ Φανδρίδης,Ορθοπαιδικός, Κλινική Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, Νοσοκομείου ΚΑΤ, Αθήνα

Παράλληλα στους Συντονιστές του 2ου Auto Forum θα βρίσκεται και ο Γενικός Διευθυντής του Newsauto, Τάκης Τρακουσέλλης.

Advertisement

Επίσης, στο 2o Auto Forum σύνεδροι θα είναι θεσμικοί φορείς (Τροχαία, Ειδική Μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια), ΜΚΟ που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια (ΙΟΑΣ), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, εκπρόσωποι ΚΤΕΟ ώστε να ενημερωθούν όλοι γύρω από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στην ασφάλεια.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου έχουν ως ακολούθως:
– Νέες μέθοδοι κατασκευής οχημάτων, χρήση ανθεκτικών υλικών, δομή αμαξώματος
– Νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας
– H τεχνολογία στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας

 

Advertisement