Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE: Με το Lexus NX στη Βιέννη

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE: Με το Lexus NX στη Βιέννη

ΝΕΑ

LIVE: Με το Lexus NX στη Βιέννη

ΝΕΑ

Την ώρα που το Lexus NX αναδεικνύει τα κάλλη του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, το NewsAuto.gr ταξίδεψε στην Αυστρία για να το “γνωρίσει” από κοντά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Βρισκόμαστε λοιπόν στη Φθινοπωρινή Βιέννη όπου πραγματοποιείται η παρουσίαση του πολυτελούς ιαπωνικού SUV στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ΜΜΕ. Η πρώτη ημέρα αφορούσε την παρουσίαση του μοντέλου και σήμερα (Τρίτη 7 Οκτωβρίου) θα βρεθούμε πίσω από το τιμόνι, για να “γράψουμε” πολλά χιλιόμετρα σε διαδρομές γύρω από την αυστριακή πρωτεύουσα.

Στη χώρα μας θα έρθει μόνο στην έκδοση  NX 300h, φορώντας δηλαδή κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2.5 lt που συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στα 197 PS, η ροπή στα 21.4 kgm, η τελική ταχύτητα στα 180 km/h, η επιτάχυνση 0-100 στα 9.2 sec ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα επίπεδα των 5 lt/100km, με τις εκπομπές ρύπων στα 116g/km.

Advertisement
Advertisement

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν στην έκδοση με την κίνηση στον εμπρός άξονα που στη χώρα μας ξεκινάει από τα 44.700 ευρώ (δείτε αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό πατώντας εδώ) ενώ υπάρχει και η τετρακίνητη όπου οι διαφοροποιήσεις αφορούν ελάχιστα μεγαλύτερα νούμερα στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τον -εντυπωσιακού σχεδιασμού- αντίπαλο των Q5, X3 και XC60 στο δρόμο αλλά και να αξιολογήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες που διαθέτει, όπως για παράδειγμα την ασύρματη φόρτιση smartphone (δείτε περισσότερα πατώντας εδώ).

Advertisement

Πρέπει να σημειώσουμε πως οι παραγγελίες για το Lexus NX έχουν ήδη αρχίσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 αυτοκινητικό site για τις εντυπώσεις μας!