Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Παρίσι: «Συναισθηματικό» το ημερολόγιο Pirelli 2017 (upd)

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Παρίσι: «Συναισθηματικό» το ημερολόγιο Pirelli 2017 (upd)

ΝΕΑ

LIVE από Παρίσι: «Συναισθηματικό» το ημερολόγιο Pirelli 2017 (upd)

ΝΕΑ

Φωτογραφίες από 14 πρωτοκλασσάτες ηθοποιούς: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright και Zhang Ziyi, περιλαμβάνει το νέο ημερολόγιο της Pirelli. Με όλες τις προαναφερθείσες να φωτογραφίζονται «πιο εκτεθειμένες από τα να ήταν γυμνές».

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Βρισκόμαστε στην πόλη του Φωτός καλεσμένοι της Ελαστικά Pirelli Α.Ε.Ε. σε ένα ιστορικό γεγονός τα αποκαλυπτήρια του ημερολογίου Pirelli για το 2017.

Η παρουσίαση γίνεται σήμερα και ο δημιουργός του ημερολογίου Pirelli, ο διάσημος φωτογράφος Peter Lindbergh έδωσε τίτλο “Emotional” στο “Calendar” όπου πρωταγωνιστούν διάσημες ηθοποιοί.

Advertisement
Advertisement

H συνέντευξη Τύπου το πρωί έγινε στο ξενοδοχείο Ρότσιλντ ένα διατηρητέο κτίριο μιας άλλης εποχής στο κέντρο του Παρισιού πολύ κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου. Ο φωτογράφος ήταν πλαισιωμένος από τις Nicole Kidman, Helen Mirren, Uma Thurman, ενώ σε ρόλο οικοδεσπότη ήταν ο πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera. H είσοδός τους στο χώρο, δικαίως προκάλεσε αναταραχή, δε συναντάς άλλωστε κάθε μέρα τόσο διάσημες ηθοποιούς. Φέτος το ημερολόγιο της Pirelli έχει 40 σελίδες και κάθε ηθοποιός 3 φωτογραφίες.

pirelli-calendar2017-tp-b640
Διακρίνονται από αριστερά: Ο φωτογράφος Peter Lindbergh, Nicole Kidman, Uma Thurman, Helen Mirren και ο πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera.

Ο Peter Lindbergh θέλησε να απαθανατίσει τη γυναικεία ψυχή, την άφθαρτη εσωτερική ομορφιά της γυναίκας και να τονίσει την αντίθεση ανάμεσα στη φθορά του χρόνου και τα σημάδια που αυτή επιφέρει στην όψη του ανθρώπου και στην ωρίμανση της ψυχής του ανθρώπου και τα οφέλη που φέρνει σ’ αυτό το πέρασμα του χρόνου. Ο διάσημος Γερμανός φωτογράφος θέλησε μέσω του ημερολογίου να περάσει ένα μήνυμα προς όλες τις νεαρές γυναίκες: “Μη φτιασιδώνεστε υπέρμετρα, ή παράταιρα να είστε ο εαυτός σας αναδείξτε την εσωτερική σας ομορφιά και μην αντιστέκεστε στο πέρασμα του χρόνου”.

Advertisement

pirelli-calendar2017-tp-c640
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου την ώρα που μιλά η Nicole Kidman.

Όπως ίσως γνωρίζετε το ημερολόγιο της Pirelli είναι ένα σύμβολο για τον κόσμο της μόδας, της τέχνης και του θεάματος. Η πρώτη του έκδοση ήταν το 1964 και από τότε με ελάχιστες εξαιρέσεις δημιουργείται ανελλιπώς κάθε χρόνο και κοσμεί τον τοίχο μερικών εκλεκτών στον πλανήτη. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός αντιτύπων, δεν διατίθεται προς πώληση και όσοι θα το πάρουν απόψε στην λαμπερή δεξίωση στο κέντρο του Παρισιού είναι τυχεροί.

Advertisement

Το ημερολόγιο Pirelli του 2017 έχει δημιουργηθεί από έναν κορυφαίο παγκοσμίως φωτογράφο τον Peter Lindbergh. Ο Γερμανός κλήθηκε για 3η φορά να δημιουργήσει ένα ημερολόγιο Pirelli. Η πρώτη του φορά ήταν το 1996 και τότε το θέμα του ήταν η έρημος El Mirage στην Καλιφόρνια. Το 2014 μαζί με τον Patrick Demarchelier, δημιούργησαν τις εικόνες του επετειακού ημερολογίου με την συμπλήρωση 50 ετών από το πρώτο ημερολόγιο του 1964. Η φετινή έκδοση για το ημερολόγιο Pirelli είναι η 44η.

pirelli-calendar2017-moore640H Julianne Moore.

Αναφερόμενος στο θέμα του φετινού ημερολογίου ο Peter Lindbergh μας είπε στη συνέντευξη Τύπου: “Σε μια εποχή που οι γυναίκες προβάλλονται στα media και οπουδήποτε αλλού ως πρέσβειρες της τελειότητας και της νεότητας πιστεύω πως είναι σημαντικό να θυμίσουμε σε όλους ότι υπάρχει μια διαφορετική ομορφιά, πιο ρεαλιστική και αληθινή καθόλου επίπλαστη ή καθοδηγημένη από τη μόδα ή το εμπόριο, μια ομορφιά που μιλάει για μοναδικότητα, κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις την δική σου προσωπική ακτινοβολία“.

Advertisement

Ο Peter Lindbergh επέλεξε τον τίτλο “Emotional” ήτοι “Συναισθηματικό” ώστε να τονίσει την κεντρική ιδέα πίσω από τις φωτογραφίες του που ήταν “η δημιουργία ενός ημερολογίου όχι γύρω από τέλεια σώματα αλλά γύρω από την ευαισθησία και το συναίσθημα, η κατάδυση στο βάθος της ψυχής των εικονιζόμενων γυναικών. Με αυτό τον τρόπο είναι περισσότερο εκτεθειμένες από το να ήταν γυμνές”.

pirelli-calendar2017-kidman640H Nicole Kidman.

Για να οπτικοποιήσει την ιδέα του για φυσική ομορφιά και θηλυκότητα ο Peter Lindbergh έφτιαξε τα πορτραίτα 14 παγκοσμίως γνωστών ηθοποιών: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright και Zhang Ziyi.
H Uma Thurman.

Επίσης στο καστ μοντέλων του συμπεριέλαβε την Anastasia Ignatova καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο MGIMO (Moscow State University of International Relations) της Μόσχας. Αυτές οι επιλογές αποκαλύπτουν ακόμη μια φορά την αγάπη του Γερμανού φωτογράφου για τον κινηματογράφο. Γι’ αυτό και επιλέχτηκε για τη σημερινή παρουσίαση το Παρίσι. Πρώτα απ’ όλα το ξενοδοχείο Scribe που διαμένουν οι καλεσμένοι της Pirelli, είναι ταυτισμένο με την ιστορία του κινηματογράφου. Εδώ στις 28 Δεκεμβρίου του 1895 έγινε η πρώτη κινηματογραφική προβολή. Φυσικά το επίσημο δείπνο απόψε για το ημερολόγιο του 2017 δε θα μπορούσε να διοργανωθεί κάπου αλλού εκτός από το Cite du Cinema στο Saint Denis. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά στούντιο στην Ευρώπη, εκεί θα δοθεί η αποψινή εκδήλωση.
H Pirelli έχει καλεσμένους απ΄ όλο τον πλανήτη, τα μέτρα ασφαλείας είναι έντονα αισθητά και όλοι αδημονούν για τις εκπλήξεις και τις VIP παρουσίες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του ημερολογίου.

pirelli-calendar2017-tp-d640

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο  δημιουργός του ημερολογίου Peter Lindbergh επέλεξε να τονίσει: “Ο σκοπός μου ήταν ν’ απαθανατίσω τις γυναίκες μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Για να τον πετύχω κάλεσα ηθοποιούς που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και πλησίασα όσο περισσότερο μπορούσα κοντά τους για να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες. Ως καλλιτέχνης αισθάνομαι υπεύθυνος να απελευθερώσω τις γυναίκες από την ιδέα της αιώνιας νεότητας και τελειότητας. Η ιδέα της τέλειας ομορφιάς προωθήθηκε στην κοινωνία είναι όμως κάτι που δεν αντέχει στο χρόνο“.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε πέντε διαφορετικά σημεία:Βερολίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και στην παραλία Le Touquet στη Γαλλία. Το αποτέλεσμα είναι ένα ημερολόγιο που περιέχει 40 εικόνες, πορτραίτα και τοπία. Δεν έχει δημιουργηθεί στο στούντιο αλλά σε γωνίες των πόλεων και ατμοσφαιρικά σημεία.