Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Ναύπλιο: Στην Ελλάδα το νέο A7 Sportback

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Ναύπλιο: Στην Ελλάδα το νέο A7 Sportback

ΝΕΑ

LIVE από Ναύπλιο: Στην Ελλάδα το νέο A7 Sportback

ΝΕΑ

Εκτός από το νέο Q3 και το A3 Sportback e-tron, η ελληνική αντιπροσωπεία της Audi μας παρουσιάζει στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ναύπλιο, ένα ακόμα μοντέλο: το νέο A7 Sportback.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το ευρύχωρο πεντάθυρο κουπέ της γερμανικής μάρκας διαθέτει σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, νέα κινητήρια σύνολα και νέα κιβώτια ταχυτήτων. Στο πρώτο μέτωπο, οι πινελιές ανανέωσης αφορούν στην ενιαία τραπεζοειδή μάσκα, τους προφυλακτήρες, τις εξατμίσεις και τους προβολείς. Η τεχνολογία LED είναι πλέον στάνταρ, ενώ κατόπιν παραγγελίας, η Audi προσφέφει Matrix φώτα LED, τα οποία φωτίζουν το δρόμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να τυφλώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου. Τα δυναμικά φλας τοποθετούνται επίσης στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με τους Matrix LED προβολείς, ενώ είναι στάνταρ στο πίσω μέρος.

Το μήκους 4.97 μέτρων πολυτελές μοντέλο, προσφέρεται σε πρώτη φάση με πέντε επιλογές κινητήρων: δύο TFSI και τρεις TDI (όλοι πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6), με ισχύ που κυμαίνεται μεταξύ 218 και 333 PS. Φυσικά η γκάμα κορυφώνεται με την S7 έκδοση που εφοδιάζεται με TFSI κινητήρα χωρητικότητας 4ων λίτρων και απόδοσης 450 PS.

Advertisement
Advertisement

H  «βασική» έκδοση του 3.0 lt TDI ultra (έτσι βαφτίζεται πλέον ο πιο οικονομικός και πράσινος κινητήρας που εφοδιάζει κάθε μοντέλο της Audi) προσφέρει 218 PS την ώρα που η εκπομπή ρύπων, είναι μόλις στα 122 g/km. Η εν λόγω έκδοση είναι προσθιοκίνηση και συνδυάζεται με νέο S-tronic κιβώτιο επτά σχέσεων.

Οδηγήσαμε το συγκεκριμένο μοντέλο στους πελοποννησιακούς δρόμους, εκτιμώντας την απαράμιλλη ποιότητα κύλισης και την πολυτέλεια του. Το ίδιο και την πλουσιοπάροχα εφοδιασμένη τεχνολογική του φαρέτρα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων του σύστημα infotainment «MMI Navigation plus» με MMI touch, στα γραφικά του οποίου η Audi έχει συνεργαστεί με την Nvidia. Το σύστημα Audi connect συνδέει το πεντάθυρο coupe με το διαδίκτυο μέσω του προτύπου μετάδοσης δεδομένων υψηλής ταχύτητας LTE ενώ για όσους αναζητούν… ηχητικές απολαύσεις, το προηγμένο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Advertisement

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε, έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο για συγκεκριμένους σκοπούς και για συγκεκριμένους πελάτες. Πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που η τιμή απόκτησής του, έχει ως εφαλτήριο τα 82.000€ για την έκδοση ultra και φτάνει τα 136.150€ για το S7 Sportback.

Ωστόσο, για όσους ονειρεύονται ένα τέτοιου μεγέθους/πολυτέλειας όχημα αλλά δεν έχουν στον αγοραστικό τους χάρτη κινητήρες με τόσο μεγάλη χωρητικότητα (με ότι αυτό συνεπάγεται), το προσεχή Σεπτέμβριο η Audi θα έχει μία ευχάριστη έκπληξη: έκδοση με κινητήρα 1.8 lt και ισχύ της τάξης των 190 PS! Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr!

Advertisement