Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lister Lightning: Το ταχύτερο SUV στον πλανήτη;

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lister Lightning: Το ταχύτερο SUV στον πλανήτη;

ΝΕΑ

Lister Lightning: Το ταχύτερο SUV στον πλανήτη;

ΝΕΑ

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του Thunder που βασίζεται στην F-Type, η Lister Cars θέτει τώρα τις ιδέες της στην αγορά crossover υψηλής απόδοσης με μια αναβαθμισμένη έκδοση της F-Pace που ονομάζεται Lightning. Το συγκεκριμένο μοντέλο φέρεται να είναι το ταχύτερο SUV του κόσμου, το οποίο είναι μια ανοιχτή πρόκληση σε αντιπάλους όπως η Lamborghini Urus.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Lister δεν προσφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το επερχόμενο SUV, αλλά το σώμα του θα διαθέτει μια έντονη κίτρινη γραμμή που διατρέχει προς τα κάτω τις πλευρές του αυτοκινήτου. Το μοντέλο βασίζεται στην F-Pace SVR και θα μπορούσε να αποδώσει μέχρι και 670 ίππους ενώ η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει 250 κομμάτια. Η SVR F-Pace παράγει 550 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5.0 λίτρων. Μπορεί να φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε 4,3 sec και να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 283 km/h.

Για να αγωνιστεί κανείς και για τον τίτλο του ταχύτερου SUV στον πλανήτη, θα πρέπει αρχικά να υποσκελίσει τις δυνατότητες της Lamborghini Urus η οποία προσεγγίζει τα 306 km/h. Η Lambo προσφέρει 641 ίππους, οπότε η F-Pace της Lister των 670 ίππων μπορεί να έχει πιθανότητες για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Ενώ η Lister εξακολουθεί να πειράζει αυτό το SUV, η εξέλιξη του Thunder coupe βρίσκεται σε πιο προχωρημένη κατάσταση. Η ρυθμισμένη F-Type έχει υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0-λίτρων με 666 ίππους που επιτρέπει στο όχημα να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 322 km/h. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν προφυλακτήρες και καπό από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Lister θέλει να κατασκευάσει ένα καινούργιο supercar το οποίο θα είναι συνέχεια της «καταιγίδας» του 1993. Το σχέδιο είναι το Storm II να χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο V12 7,8 λίτρων με 1.000 ίππους και τιμή περίπου 2,78 εκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή θα βγάζει έξι αυτοκίνητα ετησίως.