ΝΕΑ

Lexus UX300e: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus UX300e: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Lexus UX300e: το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Μετά την υβριδική τεχνολογία η Lexus κατακτά και την ηλεκτροκίνηση κάνοντας το πρώτο βήμα με το νέο UX300e.

Advertisement

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντία της Lexus στο κομμάτι της υβριδικής τεχνολογίας. Η ιαπωνική εταιρία έχει επενδύσει όσο ελάχιστοι σε αυτή, έχοντας ήδη μια τεχνογνωσία σχεδόν δύο δεκαετιών. Ωστόσο έως σήμερα δεν είχε κάνει το επόμενο βήμα, ώστε να περάσει και στην ηλεκτροκίνηση η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Αυτό το βήμα έρχεται με το νέο UX300e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας. Τα κίνητρα πίσω από την δημιουργία της συγκεκριμένης έκδοσης του μικρομεσαίου crossover έχουν να κάνουν κυρίως με τις βλέψεις της εταιρίας στην αγορά της Κίνας αν και το μοντέλο θα πωλείται και σε όλες τις υπόλοιπες αγορές και φυσικά στην Ευρώπη. Οι οπτικές αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες με την πιο σημαντική διαφοροποίηση να αφορά τη μείωση του ύψους από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά λόγω του ανασχεδιασμένου καλύμματος του πατώματος για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement

Ο παραδοσιακός θερμικός κινητήρας έχει αντικατασταθεί από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 30,6 χλγμ ο οποίος και τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου  54,3 kWh η οποία αρκεί για την επίτευξη αυτονομίας της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Το υψηλό βάρος των 1.900 κιλών έκανε απαραίτητη την αναθεώρηση της ρύθμισης της ανάρτησης και των χαρακτηριστικών σε αμορτισέρ και ελατήρια. Επιπλέον, προκειμένου το αυτοκίνητο να γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς καθώς δεν υπάρχει θόρυβος από τον κινητήρα η Lexus έχει εφοδιάσει το UX300e με ένα σύστημα που ονομάζει Active Sound Control το οποίο μεταδίδει κατάλληλους φυσικούς ήχους ως μέσο ειδοποίησης.

Το UX300e είναι σίγουρα το πρώτο από μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων από τη Lexus και την Toyota καθώς είναι γνωστό πως ο ιαπωνικός όμιλος εργάζεται επάνω στην εξέλιξη μιας πλατφόρμας αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement