Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus: Με turbo η επόμενη γενιά του IS F;

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus: Με turbo η επόμενη γενιά του IS F;

ΝΕΑ

Lexus: Με turbo η επόμενη γενιά του IS F;

ΝΕΑ

Αλλαγή κινητήρα, μεταξύ άλλων, ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Lexus για την κορυφαία έκδοση F του IS σύμφωνα με τελευταίες αναφορές που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου με την υπετροφοδότηση να παίζει δυνατά ως σενάριο για την επόμενη γενιά του μοντέλου. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και σύμφωνα με αναφορές από τις ιστοσελίδες spyder7 και Response η επόμενη γενιά του Lexus IS θα έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς κινητήρες εκ των οποίων ο ένας θα είναι 4κύλινδρος με χωρητικότητα 2,4 λίτρα και ένα turbo και απόδοση που θα ανέρχεται κοντά στους 320 ίππους.

Επόμενο στη σειρά θα είναι ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με ατμοσφαιρικό μοτέρ, επίσης 4κύλινδρο με την χωρητικότητα να αγγίζει τα 2,5 λίτρα και την απόδοση να βρίσκεται λίγο πάνω από τους 180 ίππους.

Η κορυφαία έκδοση F είναι ωστόσο εκείνη που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τα σενάρια κάνουν λόγο για αλλαγή του μεγάλου ατμοσφαιρικού V8 των πέντε λίτρων και 420 ίππων με έναν V6 με δύο turbo και χωρητικότητα 3,5 λίτρα. Η δύναμη που αναμένεται να παράγει ο συγκεκριμένος κινητήρας εκτιμάται ότι θα βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ το κιβώτιο αναμένεται να είναι αυτόματο 10 σχέσεων και όχι διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

lexus-is-640

Η επόμενη γενιά του IS αναμένεται να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture) και το αμάξωμα λογικά θα έχει λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις από του σημερινού. Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου της Lexus δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του 2020 με την κορυφαία έκδοση F να κάνει την εμφάνισή της περίπου έναν χρόνο αργότερα, το 2021.