Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus ΝΧ: VIP πολυτέλεια και business class ανέσεις

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lexus ΝΧ: VIP πολυτέλεια και business class ανέσεις

ΝΕΑ

Lexus ΝΧ: VIP πολυτέλεια και business class ανέσεις

ΝΕΑ

Με το νέο ΝΧ η Lexus αναβαθμίζει την παρουσία της στα πολυτελή μεσαία SUV, φέρνοντας στην αγορά ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό design, με επαναστατικούς υβριδικούς κινητήρες και μοναδικά χαρακτηριστικά στον ψηφιακό εξοπλισμό για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία από άποψη πωλήσεων, η Lexus κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της, φέρνοντας με το νέο ΝΧ δεύτερης γενιάς ένα εκ βάθρων αναβαθμισμένο αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα. Το νέο ΝΧ σηματοδοτεί τη νέα πορεία της Lexus όχι μόνο στον σχεδιασμό αλλά και στο τεχνολογικό επίπεδο, περιλαμβάνοντας και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του NX πρώτης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2014 και καλύπτει το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Lexuw στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο έρχεται να συνεχίσει αυτή την πορεία με σημαντικές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό, την ποιότητα και την πολυτέλεια που παρέχει στους επιβάτες, καθώς και στα νέα υβριδικά σύνολα τα οποία διαθέτουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και υψηλή απόδοση για μοναδικές για την κατηγορία επιδόσεις.

Το νέο ΝΧ κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις με τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Lexus. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά μοντέλα της αγοράς, με τολμηρές γραμμές και άψογα ισορροπημένες αναλογίες που αναδεικνύουν το δυναμικό αλλά και πολυτελή του χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Ο avant-garde χαρακτήρας του σχεδίου αναδεικνύεται κατά κύριο λόγο από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη μάσκα με την χαρακτηριστική σχεδιαστική “υπογραφή” τις Lexus με τις έντονες ακμές και τις πολύ όμορφες λεπτομέρειες, καθώς και από τα πολύ ξεχωριστά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με κάμερα για καλύτερο φωτισμό. Eξίσου ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο είναι και το πίσω μέρος, με το σχέδιο να προσδίδει έναν σπορτίφ χαρακτήρα και τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα να δημιουργούν ένα καινοτόμο και μοναδικής αισθητικής αποτέλεσμα.

Βασισμένο στην πλατφόρμα GA-K, το νέο ΝΧ είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο σε όλες του τις διαστάσεις, εξασφαλίζοντας κορυφαίους χώρους και ανέσεις για πέντε επιβάτες. Οι μεγάλο τροχοί από 18 έως 20 ίντσες συμβάλλουν και αυτή στην γενικότερη αισθητική υπεροχή του ΝΧ, ενώ οι 11 χρωματισμοί και οι πολλές εναλλακτικές δυνατότητες εξατομίκευσης, προσφέρουν την ευχέρεια στον κάθε πελάτη να “χτίσει” το αυτοκίνητό του με βάση το προσωπικό του γούστο και τις ανάγκες του.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μία αίσθηση απόλαυσης και πολυτέλειας χάρη στην ανθρωποκεντρική σχεδίαση και την φιλοσοφία Tazuna Cockpit. Η συγκεκριμένη λογική θέλει όλα τα όργανα τοποθετημένα γύρω από τον οδηγό, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερος έλεγχος του αυτοκινήτου και απρόσκοπτη επαφή με όσα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Advertisement

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται και η απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια από τους κορυφαίους του είδους, δημιουργούν ένα περιβάλλον απίστευτης πολυτέλειας και εξαιρετικής άνεσης. Υπάρχουν δεκάδες συστήματα και παροχές που κάνουν την ζωή άνετη και ευχάριστη για όλους τους επιβάτες, όπως τα κορυφαίας άνεσης καθίσματα, το σύστημα εσωτερικού φωτισμού με 64 διαφορετικά χρώματα, οι ηλεκτρονικές χειρολαβές για το άνοιγμα των θυρών, το εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού ,το ενεργό σύστημα μείωσης του θορύβου και πολλά ακόμα.

To νέο Lexus NX εφοδιάζεται με ένα πλήρες και ιδιαίτερα εξελιγμένο πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας για τους επιβάτες. Η “ομπρέλα” συστημάτων Lexus Safety System+ παρέχεται ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενισχυμένο σύστημα Pre-Collision το οποίο μπορεί να ανιχνεύει περισσότερα “σενάρια” επικείμενης σύγκρουσης, ψηφιακό πίσω καθρέπτη, εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης στο παρκάρισμα, νέας γενιάς Adaptive Cruise Control, σύστημα Lane Departure Alert και Lane Trace Assist, Cross Traffic Allert και πολλά ακόμα.

Advertisement

Το νέο Lexus NX εφοδιάζεται με κορυφαία συστήματα για την ψηφιακή διασύνδεση και την ψυχαγωγία των επιβατών κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Η κεντρική οθόνη παρέχεται σε δύο επιλογές, 9,8 ιντσών ή η τεράστια Lexus Link Pro με διαγώνιο 14 ιντσών και πολύ εντυπωσιακά γραφικά. Υπάρχει σύστημα αναγνώρισης της φωνής, διαρκείς ενημερώσεις over the air, όλες οι σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης των κινητών τηλεφώνων, και πολλά ακόμα.

lexus nx

Επιπλέον, νέες υπηρεσίες απομακρυσμένης διαχείρισης περιλαμβάνουν ενεργοποίηση θέρμανσης (pre-heating) καμπίνας τα κρύα πρωινά. Από την άλλη, ο κάτοχος ενός NX 450h+ απολαμβάνει λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένες για plug-in hybrid, όπως χρονόμετρο και προγραμματισμό φόρτισης.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το ηχοσύστημα της Μark Levinson, το οποίο αποτελείται από 17 ηχεία μεταξύ των οποίων και ένα 25 εκατοστών subwoofer. Xάρη στην ειδική τεχνολογία Clarify 2.0 και το σύστημα Quantum Logic Surround οι επιβάτες του NX απολαμβάνουν μία πραγματικά μοναδική ηχητική εμπειρία που δεν έχει αντίστοιχο στην κατηγορία αυτή και όχι μόνο.

Η διαβίωση στην καμπίνα συνδυάζεται με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου και μία γενικευμένη εντύπωση πολυτέλειας και ευζωίας. Στην ήρεμη αυτή ατμόσφαιρα συμβάλλουν στοιχεία όπως ο κλιματισμός S-Flow ο οποίος ανιχνεύει ποια καθίσματα είναι κατειλημμένα ή που χτυπά ο ήλιος και ανάλογα προσαρμόζει την λειτουργία του. Ενώ χάρη στην εξαιρετική ηχομόνωση και την απουσία μηχανικών θορύβων από τους υβριδικούς κινητήρες, το ταξίδι με το Lexus NX είναι μία διαδικασία απίστευτης χαλάρωσης και πολυτελούς διαβίωσης αντίστοιχης ενός buisness lounge.

To νέο Lexus NX διατίθεται με δύο υβριδικά συστήματα, το Plug-In Hybrid στην έκδοση 450h+ και το Hybrid Electric για την έκδοση 350h. Στην πρώτη περίπτωση το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα βασίζεται στον θερμικό κινητήρα των 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα 134 kW στον εμπρός άξονα και ένα 40 kW στον πίσω άξονα.

Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φθάνει στους 309 ίππους, μία τιμή ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα δεδομένα της κατηγορίας η οποία οδηγεί σε κορυφαίες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει στα 200 χλμ/ώρα. Κορυφαίες είναι και οι τιμές κατανάλωσης που επιτυγχάνει το νέο NX καθώς χρειάζεται μόλις 1,1 λτ/100 χλμ. ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 που φθάνουν στα μόλις 26 γρ/χλμ.

Η μπαταρία του συστήματος είναι μία αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της κατηγορίας, φθάνοντας τα 18,1 kWh, με την φόρτισή της να χρειάζεται μόλις 2,5 ώρες σε wallbox των 6,6 kW. Η Lexusέχει φροντίσει να τοποθετήσει την συγκεκριμένη μπαταρία με πολύ έξυπνο τρόπο κάτω από το δάπεδο των επιβατών, με αποτέλεσμα να μην περιορίζεται ο χώρος των αποσκευών που φθάνει στα εξαιρετικά 545 λίτρα.

Η αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης φθάνει και έως τα 98 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο (με βάση το πρότυπο WLTP) και με την μέγιστη ταχύτητα σ’ αυτή την περίπτωση να περιορίζεται στα 135 χλμ/ώρα.

lexus nx

Η δεύτερη έκδοση του νέου ΝΧ είναι η 350h με το τέταρτης γενιάς και ιδιαίτερα αποτελεσματικό υβριδικό σύστημα της Toyota. Βασίζεται και αυτό στον κινητήρα των 2,5 λίτρων με την ισχύ του να φθάνει στους 244 ίππους και τις επιδόσεις να είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με το παρελθόν, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μία με κίνηση μόνο εμπρός και μία με την τετρακίνηση Ε-Four Electric, ενώ συνδυάζεται με το ίδιο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μεγαλύτερης έκδοσης και το σύστημα Drive Mode Select το οποίο παρέχει μία πληθώρα προγραμμάτων οδήγησης για προσαρμογή στις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες.

Τα προγράμματα αυτά είναι: το αμιγώς ηλεκτρικό EV όπου το αυτοκίνητο κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια όσο υπάρχει διαθέσιμη ισχύ στη μπαταρία, το αυτόματο πρόγραμμα EV/HV όπου η κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου αποφασίζει την καλύτερη στρατηγική συνδυασμού ηλεκτρικής και υβριδικής λειτουργίας, το υβριδικό πρόγραμμα HV στο οποίο διατηρείται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και τέλος το πρόγραμμα για φόρτιση της μπαταρίας μέσω του κινητήρα.

lexus nx

Συνολικά, με το νέο ΝΧ η Lexus φέρνει την κατηγορία των premium SUV σε νέα επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης, συνδυάζοντας απίστευτη ποιότητα κατασκευής, μοναδικές τεχνολογίες και ένα σύνολο τεχνολογιών και υβριδικών συστημάτων που επιτυγχάνουν συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες και ξεχωριστές στιγμές πολυτελών μετακινήσεων. Ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος και της φήμης της Lexusέτοιμο να προσφέρει μία fist class αντίληψη για την οδήγηση και την ίδια την ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Lexus ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar!
Έρχεται νέο υβριδικό Lexus LFA με 950 ίππους
Οδηγούμε το νέο Lexus NX στην Ισπανία