Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus LX Sport: Πιο aggresive…

Ελλάδα 1:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus LX Sport: Πιο aggresive…

ΝΕΑ

Lexus LX Sport: Πιο aggresive…

ΝΕΑ

Το Lexus LX είναι ένα αρκετά άνετο, πολυτελές και σύγχρονο off-road, ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει την ιαπωνική εταιρεία να δώσει πλέον στο μοντέλο μια έκδοση Sport την οποία θα δούμε το επόμενο έτος, το 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Το πακέτο Sport περιορίζεται επί τω πλείστων σε αισθητικές αλλαγές. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το μοντέλο διακρίνεται από μια μοναδική μάσκα και μια εκτεταμένη μπροστινή οροφή που φαίνεται να προέρχεται από τον κατάλογο εξαρτημάτων της TRD. Το πακέτο προσθέτει επίσης αναθεωρημένους καθρέπτες με νέο σκελετό και χρώμιο αντίστοιχο με εκείνο του αμαξώματος.

Οι εσωτερικές αλλαγές είναι δευτερεύουσες, αλλά το SUV είναι όμορφα εξοπλισμένο με μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Τα τελευταία διατίθενται σε τρία χρώματα, Black, Cabernet και Moonlight White. Εκτός από την ειδική ταπετσαρία των καθισμάτων, το LX Sport προσφέρεται στάνταρ με το πολυτελές πακέτο εξοπλισμού. Διαθέτει επίσης θερμαινόμενα / αεριζόμενα καθίσματα, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών και ηχοσύστημα surround Mark Levinson με 19 ηχεία. Άλλες λεπτομέρειες στη λίστα εξοπλισμού περιλαμβάνουν θερμαινόμενο τιμόνι, μια επάνω οθόνη και έναν ασύρματο φορτιστή για smartphone. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 21 ιντσών και οι λαμπτήρες των προβολέων είναι επίσης νέοι και ξεχωριστοί.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον προαναφερθέντα εξοπλισμό, το LX συνοδεύεται από ένα σύνολο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Συγκεκριμένα, το Σύστημα Ασφαλείας Lexus + περιλαμβάνει σύστημα προ-σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, βομβητή αναχώρησης λωρίδας κυκλοφορίας και δυναμικό έλεγχο ταχύτητας με ραντάρ.

Όπως και το πρότυπο μοντέλο, το LX Sport διαθέτει κινητήρα V8 5,7 λίτρων που παράγει 388 PS και ροπή 546 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο αποστέλλει την ισχύ αυτόματα σε όλους τους τροχούς. Το Lexus LX 570 του 2020 θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο και οι τιμές του ξεκινούν από τα 75.000 ευρώ. Το LX με το πακέτο Sport έχει τιμή βάσης τα 89.300 ευρώ.