Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus-Ευρώπη: Αύξηση πωλήσεων για 5η σερί χρονιά

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus-Ευρώπη: Αύξηση πωλήσεων για 5η σερί χρονιά

ΝΕΑ

Lexus-Ευρώπη: Αύξηση πωλήσεων για 5η σερί χρονιά

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις της Lexus στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και το 2018 με την εταιρία να ανακοινώνει αύξηση για πέμπτο συνεχόμενο έτος, η οποία συνδυάστηκε και με νέο ρεκόρ για τους Ιάπωνες στην Γηραιά Ήπειρο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η Lexus κατάφερε να πουλήσει 76.188 αυτοκίνητα το 2018 στην Ευρώπη σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση έναντι του 2017 που ανέρχεται στο 2% -η Lexus αναφέρεται στις χώρες της Ε.Ε., αλλά και στις Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία, Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, στην περιοχή του Καυκάσου, στην Τουρκία και το Ισραήλ).

Από αυτές τις πωλήσεις το 95% των αυτοκινήτων της Lexus που διατέθηκαν στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη αφορούσαν υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ εντυπωσιακή είναι και η άνοδος των πωλήσεων της εταιρίας τα τελευταία πέντε χρόνια που ανέρχεται στο 76%.

Το best seller της ιαπωνικής εταιρίας επί ευρωπαϊκού εδάφους ήταν για μία ακόμη χρονιά το NX με 29.508 πωλήσεις και άνοδο 6% σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2017. Δεύτερο στην κατάταξη το RX με 18.847 μονάδες, ενώ στην τρίτη θέση φιγουράρει το CT με αύξηση πωλήσεων που ανήλθε στο 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 9.131 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

lexus-sales-2018-2

“Με την παρουσίαση δύο πολύ σημαντικών μοντέλων, των ES και του compact crossover UX, το 2019 υπόσχεται να είναι μία ακόμη χρονιά ανάπτυξης για την Lexus στην Ευρώπη, το δρόμο για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει για 100.000 ευρωπαϊκές πωλήσεις Lexus μέχρι το 2020”, δήλωσε ο Pascal Ruch, επικεφαλής της εταιρίας στην Ευρώπη.