Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus: Δύο νέα concept στο Pebble Beach Concours d’Elegance

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus: Δύο νέα concept στο Pebble Beach Concours d’Elegance

ΝΕΑ

Lexus: Δύο νέα concept στο Pebble Beach Concours d’Elegance

ΝΕΑ

Δύο νέες concept προτάσεις παρουσίασε η Lexus στο διάσημο Pebble Beach Concours d’Elegance στις Η.Π.Α., oι οποίες ακούν στο όνομα LC Inspiration Series Concept και UX 250h και αφορούν το γνωστό coupe της εταιρίας αλλά και το νέο της crossover. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

H Lexus είναι σπόνσορας στο συγκεκριμένο event τα τελευταία 21 χρόνια και τα δύο concept που παρουσίασε δημιουργήθηκαν για να σηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο γεγονός για την 67η έκδοση του Pebble Beach Concours d’Elegance.

Τα δύο concept αποτελούν δύο διαφορετικές προεγγίσεις στο “μέλλον της πολυτέλειας” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Lexus .

Advertisement
Advertisement

2019_Lexus_LC_500_Inspiration_Concept_640

Το LC Inspiration Concept αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της σειράς “Inspiration” της εταιρίας και ξεχωρίζει από το έντονο κίτρινο χρώμα του αμαξώματος (Flare Yellow το ονομάζει η Lexus) και τις κατάμαυρες σφυρήλατες ζάντες των 21 ιντσών. Η εξωτερική εικόνα της ναυαρχίδας της Lexus συμπληρώνεται από την ανθρακονημάτινη οροφή αλλά και την πτυσσόμενη αεροτομή στο πίσω μέρος.

2019_Lexus_LC_500_Inspiration_Concept_640_2

Advertisement

Αλλαγές σύμφωνες με το εξωτερικό του coupe έχουμε και στο εσωτερικό με κίτρινες επενδύσεις από alcantara στις πόρτες αλλά και κίτρινες ραφές στα δερμάτινα καθίσματα με τις τελευταίες να πλαισιώνουν παράλληλα τον πίνακα πληροφοριών, την κονσόλα αλλά και το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Ο πεντάλιτρος V8 κινητήρας του concept αποδίδει 471 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων. Η Lexus δεν έχει αποφασίσει ακόμη πότε θα δει το φως της παραγωγής η συγκεκριμένη έκδοση με την ανακοίνωση να πραγματοποιείται λογικά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Advertisement

2019_Lexus_UX_640

Από την άλλη το γαλάζιο Lexus UX 250h έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της αμερικάνικης VIP Auto Salon στις οποίες περιλαμβάνεται και το χρώμα του crossover. Αυτό το UX 250h φέρει και ειδική σχάρα οροφής στην οποία για το το ποδήλατο Lexus F SPORT Carbon Fiber της εταιρίας, ενώ στην λίστα των αλλαγών περιλαμβάνονται αμορτισέρ και εξάτμιση της Apex, ζάντες της Vossen και σπόιλερ της NIA Auto Design.