Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λεωφορείο της Mercedes-Benz του 1959 τα σπάει…

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεωφορείο της Mercedes-Benz του 1959 τα σπάει…

ΝΕΑ

Λεωφορείο της Mercedes-Benz του 1959 τα σπάει…

ΝΕΑ

Μιλώντας για τα κλασικά μικρά λεωφορεία, το όνομα Volkswagen θα τεθεί σίγουρα στη συζήτηση καθώς το Microbus συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Mercedes-Benz είχε μια εναλλακτική λύση στο VW Microbus, η οποία εισήχθη το 1955 μαζί με την επαγγελματική έκδοση L 319 και ονομάστηκε 0 319 ως μέρος του σχεδίου επέκτασης της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αν τώρα τυχαίνει να ψάχνετε ένα, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος, επειδή η RMSothebys έχουν αυτό το υπέροχο κομμάτι προς πώληση στην Αριζόνα, η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Φοίνιξ, στις 18-19 Ιανουαρίου. Αναμένεται να φτάσει αισίως τα 200.000 δολάρια. Η Mercedes-Benz O 319 του 1959 διαθέτει ένα σύγχρονο κινητήρα από τη γερμανική μάρκα, παντρεμένος με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αερανάρτηση και διπλούς τροχούς στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

1959-mercedes-benz-o-319-tsiro-640

Όλες οι εργασίες, οι οποίες περιελάμβαναν την επαναφορά του εξωτερικού τμήματος στην προηγούμενη δόξα του και τη βαφή στα εργοστασιακά χρώματα, παράλληλα με τη μετατροπή του εσωτερικού έγιναν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, τεχνικός υπολογιστών παρακαλώ, ο οποίος πέρασε 15 χρόνια δουλεύοντας πάνω του.

1959-mercedes-benz-o-319-inter-tsiro-640

Advertisement

Ορισμένες από τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την αγορά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι ο κεντρικός πίνακας με τους γνήσιους διακόπτες και ο φωτισμός, προπάνιο και δεξαμενές νερού έχουν εγκατασταθεί κάτω από το αμάξωμα, καθώς και σχολαστικές υδραυλικές και ηλεκτρικές εργασίες. Αυτό το κάνει έτοιμο για την επόμενη υπαίθρια περιπέτεια, αλλά θα προτιμούσατε να έχετε μια κλασική Mercedes ή ένα παρόμοιο Volkswagen Microbus;