Λεηλάτησαν και κατέστρεψαν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο Νεπάλ (+video)
ΝΕΑ
Από τη μανία των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε οι αντιπροσωπίες των αυτοκινήτων…
Σκηνές πρωτοφανούς έντασης εκτυλίσσονται στο Νεπάλ, όπου χιλιάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη βαθιά ριζωμένη διαφθορά. Μέσα σε λίγες ώρες, οι ειρηνικές συγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, αφήνοντας νεκρούς (περισσότεροι από 25) και δεκάδες τραυματίες.
WHAT CAR
Η οργή κορυφώθηκε με εκτεταμένους εμπρησμούς και βανδαλισμούς σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού, συμπεριλαμβανομένων του κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών δομών. Οι εικόνες καταστροφής σηματοδότησαν καμπή στην κρίση και, εν μέσω γενικευμένης αναταραχής, ο πρωθυπουργός Κ.Π. Σάρμα Όλι υπέβαλε την παραίτησή του. Ο στρατός ανέλαβε καθήκοντα «αποκατάστασης της τάξης», επιβάλλοντας κατ’ οίκον περιορισμούς και αυστηρή νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Δεν γλίτωσαν ούτε τα αυτοκίνητα
Στο επίκεντρο των επεισοδίων βρέθηκε και ο εμπορικός ιστός της πόλης. Όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και λεηλάτησαν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, όπως της Tata Motors, της Suzuki κ.ά. Οι παραπάνω υπέστησαν ολικές καταστροφές, με δεκάδες οχήματα να καίγονται ολοσχερώς και τις ζημιές να υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ρουπίες (1 ευρώ – 164 νεπαλέζικες ρουπίες).
Παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς, η γενιά των «Gen Z» δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για λογοδοσία και διαφάνεια.