Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover Defender: Και πάλι στην ενεργό δράση

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Defender: Και πάλι στην ενεργό δράση

ΝΕΑ

Land Rover Defender: Και πάλι στην ενεργό δράση

ΝΕΑ

Η Land Rover αναμένεται να φέρει και πάλι στο προσκήνιο το θρυλικό Defender ως μία ομάδα μοντέλων που θα προσφέρει μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων, που όμοιό του δεν έχει ξαναπαρουσιάσει η βρετανική φίρμα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο Defender, που πρόκειται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2019, θα πάρει τη θέση του δίπλα στα εικονικά μοντέλα Discovery και Range Rover. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού ειδικού Τύπου, η νέα γενιά του off-road μοντέλου θα προσφέρεται με δύο διαφορετικά μεταξόνια και μια σειρά εκδόσεων, από τη βασική έως και αυτές με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αρχικά σχεδίαζε να αποκαλύψει το νέο Defender φέτος, όπου και η 70στη επέτειος της εταιρείας, αλλά η επικείμενη έναρξη του νέου Evoque την έκανε να αλλάξει το πρόγραμμά της.

0e66058a-land-rover-defender-07-chariatis-530

Το νέο Defender θα είναι κατασκευασμένο επάνω στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα MLA, η οποία θα αντικαταστήσει αυτές που χρησιμοποιούνται έως και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το νέας γενιάς μοντέλο θα χρησιμοποιήσει ένα αλουμινένιο μονοκόκ σασί, αντί του παραδοσιακού πλαισίου τύπου σκάλας. Η σειρά κινητήρων θα περιλαμβάνει υβριδικά και plug-in υβριδικά σύνολα που θα συνδυάζονται με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα τροφοδοτούνται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά σε διάφορες ιπποδυνάμεις.

Advertisement

c27f9be5-land-rover-defender-05-chariatis-640

Όσο για τις εκδόσεις του Defender, αναμένετε ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει μία τρίθυρη έκδοσης με κοντό μεταξόνιο, που θα προσφέρεται τόσο με hard-top, όσο και με αφαιρούμενη οροφή, καθώς και την πεντάθυρη με μακρύ μεταξόνιο έκδοση. Επίσης, η Land Rover σχεδιάζει μια pick-up έκδοση  του νέου Defender, βασισμένη στα μοντέλα με το μακρύ μεταξόνιο.

Advertisement