Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Urus By Manhart: Πύραυλος εδάφους-εδάφους

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini Urus By Manhart: Πύραυλος εδάφους-εδάφους

ΝΕΑ

Lamborghini Urus By Manhart: Πύραυλος εδάφους-εδάφους

ΝΕΑ

Η εταιρεία βελτιώσεων Manhart Performance, γνωστή για τις δημιουργίες της σε μοντέλα BMW, Audi και Mercedes-Benz, μας δίνει αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό, σαφώς πιο «εξωτικό». Πρόκειται για την δική της πρόταση σε ότι αφορά τη Lamborghini Urus, το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας από την Sant’Agata

Advertisement
Advertisement

 

Οι Ιταλοί ισχυρίζονται ότι η Urus αποτελεί το ισχυρότερο SUV στον κόσμο, ας όψεται ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4,0 λίτρων με απόδοση 650 ίππων και ροπή 86,6 kgm. Φυσικά ο παραπάνω τίτλος ανήκει στο Jeep Grand Cherokee Trackhawk, των 707 ίππων, αλλά λόγω διαφορετικού πελατειακού στόχου, οι γείτονές μας δεν το υπολογίσουν.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στα περί της Urus, μετά τις περιποιήσεις των τεχνικών της Manhart, η ισχύς έχει σκαρφαλώσει στους 812 ίππους, με τη ροπή να φτάνει πλέον τα 99,9 kgm, που σαν αποτέλεσμα έχει την βελτίωση των επιδόσεων, ιδίως της επιτάχυνσης 0-100 km/h κατά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου (3,6” η εργοστασιακή τιμή). Για να επιτευχθούν οι παραπάνω τιμές έχει αναπρογραμματιστεί η ECU του κινητήρα, τοποθετήθηκαν μεγαλύτεροι υπερτροφοδότες, καθώς και μία αγωνιστικών προδιαγραφών εξάτμιση. Επίσης, για την βέλτιστη συνεργασία κινητήρα και μετάδοσης, έχουν αλλάξει και οι σχέσεις και η τελική του αυτόματου κιβωτίου.

Advertisement

Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο της Manhart, διαφορετική είναι και η εμφάνιση της συγκεκριμένης Urus. Βασικό γνώρισμα η εκτενής χρήση carbon στο εμπρός σπόιλερ, στα φτερά και στον πίσω διαχύτη, με την εικόνα να συμπληρώνουν οι σφυρήλατες ζάντες των 21 ιντσών και τα ελαστικά της Pirelli, P-Zero.