Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Στροφή προς τους ηλεκτροκινητήρες

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini: Στροφή προς τους ηλεκτροκινητήρες

ΝΕΑ

Lamborghini: Στροφή προς τους ηλεκτροκινητήρες

ΝΕΑ

Η Lamborghini δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την τάση της εξέλιξης ηλεκτροκινητήρων, καθώς όπως παρατηρούμε στο άμεσο μέλλον ακόμα και ιστορικοί κατασκευαστές μοντέλων υψηλών επιδόσεων έχουν στα πλάνα τους την δημιουργία ειδικών «φιλικών προς το περιβάλλον» εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σκεπτόμενοι τα παραπάνω, θεωρούμε ότι το νέο δημιούργημα της φίρμας από την Sant’Agata, η Aventador SVJ θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η επίτευξη του ταχύτερου γύρου για μοντέλο παραγωγής, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ ο δεύτερος, ότι θα είναι η τελευταία Lambo που χρησιμοποιεί για την κίνησή της έναν αμιγώς V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5  λίτρων, καθώς τα μελλοντικά μοντέλα, ανεξάρτητα κυλίνδρων θα διαθέτουν και ηλεκτροκινητήρες.

2019-lamborghini-aventado-27_1600x0w-chariatis-530

Ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Stefano Domenicali, έχει δηλώσει ότι οι νέες Huracan και Aventador, που αναμένονται το 2022 και 2020, θα εφοδιάζονται με plug-in υβριδικά σύνολα. Η χρήση της υβριδικής τεχνολογίας αναμένεται να προσφέρει μία μικρής σε km ακτίνας, σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, αλλά κυρίως θα μειώσει τις εκπομπές CO2.

Advertisement

2019-lamborghini-aventado-19_1600x0w-chariatis-640

Πάντως, η Lamborghini θα πρέπει να αντιμετωπίσει ορισμένα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση υβριδικών συνόλων, το πιο σημαντικό από αυτά είναι το επιπλέον βάρος. Όσο ελκυστικό και εάν είναι το αυτοκίνητο να διαθέτει επιπλέον «βοήθεια» που στην περίπτωσή μας είναι η συστοιχία μπαταριών, στην επίτευξη μεγαλύτερης ισχύος, άλλο τόσο αποτελεί πονοκέφαλο για τους μηχανικούς η αύξηση του συνολικού βάρους, που για τη Lamborghini αποτελεί νέμεση. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα εξέλιξης των κινητήρων έχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά του.

Advertisement