Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini SC18: Μία και μοναδική

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini SC18: Μία και μοναδική

ΝΕΑ

Lamborghini SC18: Μία και μοναδική

ΝΕΑ

Η Lamborghini δημιούργησε αυτό το τέρας με V12 κινητήρα και Carbon-Fiber αμάξωμα για τις πίστες και το δρόμο για έναν πολύ σημαντικό πελάτη. Την ονόμασαν SC18, δημιούργησαν μόνο μία και οι προδιαγραφές της είναι εξωπραγματικές.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Οι μηχανικοί στην Sant’Agata έχουν ειδικευτεί στην παραγωγή εξωτικών αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής  και αυτή η τελευταία μπορεί να είναι η πιο cool ακόμα. Είναι ένα και μοναδικό όχημα, το οποίο μπορεί να κινηθεί τόσο στο δρόμο (βγάζει πινακίδες κυκλοφορίας) όσο και στις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Ονομάζεται SC18, έχει τον κινητήρα στο κέντρο και δημιουργήθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse της Lamborghini, κατόπιν αιτήματος ενός ανώνυμου (και υποθέτουμε, πολύ καλού) πελάτη.

Η SC18 δείχνει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Aventador, αλλά έχει ένα σωρό μοναδικά χαρακτηριστικά κάτω από το αμάξωμα. που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η οροφή, τα φτερά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι δανεισμένα από τα αυτοκίνητα την Huracan GT3 και την Trofeo EVO.

Η πίσω πτέρυγα από ίνες γραφίτη διαθέτει τρία διαφορετικά σημεία μηχανικής ρύθμισης και βασίζεται στο σχήμα της Centenario. Σε αυτήν βασίζεται και το σχέδιο του πίσω τμήματος με τα led φώτα να πατούν στο κάτω μέρος της αεροτομής. Τέλος υπάρχουν 12 αεραγωγοί για το σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Advertisement

Το μοτέρ είναι μια παραλλαγή υψηλής απόδοσης του ατμοσφαιρικού V12 της Aventador, με απόδοση 770 ίππους στις 8500 σ.α.λ.. Δεν υπάρχουν turbo, υπερσυμπιεστές ή υβριδική τεχνολογία. Η Lamborghini δεν διευκρινίζει αν η SC18 έχει την κίνηση πίσω ή είναι τετρακίνητη όπως η κανονική Aventador, αλλά η δύναμη περνά από ένα επτατάχυτο κιβώτιο, μονού συμπλέκτη.

SC18a

Advertisement

Οι τροχοί έχουν διάμετρο 20 ίντσες μπροστά, 21 πίσω και φορούν ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Δεν δόθηκαν φωτογραφίες του εσωτερικού χώρου, αλλά η εταιρία από την Μπολόνια λέει ότι χρησιμοποιεί Alcantara γκρίζου χρώματος με κόκκινη ραφή για να υπάρχει αντίθεση με τα καθίσματα που έχουν carbon σκελετό.

Υποθέτοντας ότι μαντέψαμε σωστά την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί, η SC18,  εντάσσεται στην κατηγορία των αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής της Lamborghini, όπως η Veneno και η Centenario.

SC18b

Advertisement

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσο πλήρωσε ο πελάτης για το SC18. Εμείς υποθέτουμε ότι ήταν πολλά. Βέβαια αν μπορείτε να πείσετε την Lamborghini να σας κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο όπως το θέλετε, πιθανότατα έχετε και τα χρήματα να το πληρώσετε.

SC18c