Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Πίσω ολοταχώς με το πρώτο ηλεκτρικό!

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(79) "Lamborghini: Πίσω ολοταχώς με το πρώτο ηλεκτρικό!"
    

Lamborghini: Πίσω ολοταχώς με το πρώτο ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Αναστροφή σκέφτεται να κάνει η ιταλική μάρκα supercar με το πρώτο της BEV, καθώς βλέπει πως η ζήτηση συνεχίζει να είναι χαμηλή.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, η Lamborghini ανακοίνωσε πως το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο -που βασίζεται στο πρωτότυπο Lanzador– παίρνει παράταση για το 2029, επειδή η μερίδα ανθρώπων που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον ήταν πολύ μικρή.

Πρόσφατα, ο CEO της θρυλικής μάρκας, Στέφαν Βίνκελμαν, παραδέχθηκε πως το αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι καν ηλεκτρικό! «Πήραμε δύο αποφάσεις βασιζόμενοι στο ότι η αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως έχει μείνει σε στάσιμο επίπεδο, ειδικά στο είδος των αυτοκινήτων του είδους μας.

«Η πρώτη απόφαση είναι πως ο διάδοχος της Urus θα είναι και πάλι ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο και η δεύτερη πως αναβάλλουμε την παρουσίαση του τέταρτου μοντέλου», είπε στο αυστραλιανό CarExpert.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Βίνκελμαν ρωτήθηκε εάν η Lamborghini θα σκεφτόταν την επιλογή ενός plug-in υβριδικού συστήματος και στην Lanzador παραγωγής, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο: «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια θα είναι η κατεύθυνσή μας. Τώρα που μιλάμε είναι πιθανό να είναι plug-in υβριδικό, αλλά αυτό είναι κάτι που θα παραμείνει ανοιχτό προς αλλαγές», παραδέχθηκε.

Η στάση αυτή του CEO της «Lambo» απέχει παρασάγγας από εκείνη που η εταιρεία είχε πριν μερικά χρόνια. Τότε που έθετε χρονοδιάγραμμα για κάθε μοντέλο παραγωγής και τη σχετική τεχνολογία κίνησης που θα διαθέτει.

Σε αντίθεση με τα κωλύματα που βλέπει στα BEV, η εταιρεία από τη Sant’agata Bolognese έχει σαν πανάκεια τα υβριδικά, με ναυαρχίδες όπως η Revuelto ή best seller όπως η Urus να έχουν σημαντική υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

Ο Βίνκελμαν έκλεισε τις δηλώσεις του μιλώντας περί σωστού timing για το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, ενώ τόνισε πως η Lamborghini μπορεί να βασιστεί στα βιώσιμα καύσιμα για να διατηρήσει στη γκάμα της τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Advertisement

Θα δούμε και Prelude Type R από τη Honda;
Με 1.000 ίππους και V8, η Κίνα μπαίνει στο κλαμπ των supercars
Πουλήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο καυτό Range Rover Sport

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις