Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Με τον παρά μου και την Huracan μου!

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini: Με τον παρά μου και την Huracan μου!

ΝΕΑ

Lamborghini: Με τον παρά μου και την Huracan μου!

ΝΕΑ

Η μέχρι τώρα σχέση μεταξύ Lamborghini και Audi δεν θα συνεχιστεί στο μέλλον γιατί οι Ιταλοί έχουν πια γεμάτα πορτοφόλια για να κάνουν ότι θέλουν.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini, η οποία ανήκει στο γκρουπ VW και βρίσκεται κάτω από την φροντίδα της Audi φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα και να απογαλακτιστεί από τους Γερμανούς.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη της Huracan η οποία ήταν μία διαφορετική εκδοχή του Audi R8 με περισσότερη ιταλική τρέλα στην σχεδίαση και στο στήσιμο.

Στελέχη της Lamborghini επιβεβαιώνουν πλέον ανοιχτά ότι η νέα Huracan θα είναι ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά εξελιγμένο από την Lamborghini, καθώς η ιταλική μάρκα έχει καταφέρει να σημειώσει μεγάλη κερδοφορία τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

O σημαντικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η τεράστια επιτυχία της Urus. Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά της μάρκας, επιτυγχάνοντας κύκλο εργασιών 2,38 δισ. ευρώ και λειτουργικό περιθώριο κέρδους 25,9%.

Είχε λειτουργικά κέρδη 614 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημειώνοντας ρεκόρ 9.233 μονάδων, εκ των οποίων οι 5.367 ήταν Urus.

Χωρίς την εξάρτηση από το Audi R8, η νέα Huracan θα είναι ένα αποκλειστικό προϊόν της Lamborghini, με τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς. Θα έχει μία νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο supercar το οποίο πιθανόν να δοθεί και σε άλλα μέλη του γκρουπ VW.

Advertisement

H υπάρχουσα Huracan έχει πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο της και μένει μόνο να δοθούν οι παραγγελίες που καλύπτουν και την επόμενη χρονιά. Όσο για την διάδοχο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσει τον V10 και μάλλον θα την δούμε με ένα υβριδικό σύστημα και πιθανόν με έναν twin-turbo V6 κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Lamborghini Huracan
Πως βγαίνεις από μία Lamborghini; (+video)
Η Lamborghini γιορτάζει τα 60 της με 3 special Huracan

Advertisement