Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Ετοιμάζει μοντέλο με κορυφαία αεροδυναμική

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini: Ετοιμάζει μοντέλο με κορυφαία αεροδυναμική

ΝΕΑ

Lamborghini: Ετοιμάζει μοντέλο με κορυφαία αεροδυναμική

ΝΕΑ

Πρόσφατες δηλώσεις του Stefano Domenicali έδωσαν τροφή στις φήμες για μια Lamborghini περιορισμένης παραγωγής με προηγμένη αεροδυναμική τεχνολογία.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani είχε ανακοινώσει πως μεταξύ των πλάνων της εταιρίας ήταν και η δημιουργία ενός μοντέλου περιορισμένης παραγωγής με εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία. Πρόσφατες δηλώσεις του Stefano Domenicali στο Autocar ξεκαθάρισαν πως αυτή η τεχνολογία αφορά μια εξαιρετικά προηγμένη αεροδυναμική προσέγγιση.

Το αφεντικό της Lamborghini περιέγραψε το νέο μοντέλο σαν κάτι που θα ακολουθεί την γραμμή των Centenario και Veneno οπότε είναι λογικό να περιμένουμε πως σαν βάση θα χρησιμοποιηθεί η V12 Aventador και όχι η μικρότερη V10 Huracan.

lamborghini-centenario-yellow45676543harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Στο παρελθόν η εταιρία έχει κάτι ανάλογο με την Sesto Elemento που κατασκευάστηκε σε μόλις 20 κομμάτια και βασίστηκε στην τότε μικρή Gallardo. Το αυτοκίνητο είχε σαν κυρίαρχο υλικό τα ανθρακονήματα και το βάρος του ήταν μόλις 999 κιλά. Προφανώς λοιπόν οι ιταλοί θέλουν να δημιουργήσουν και πάλι ένα αντίστοιχα extreme αυτοκίνητο που όμως τώρα θα βασίζεται στο κορυφαίο τους μοντέλο ώστε να είναι ακόμα πιο καταιγιστικό. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως στόχος τους είναι αντίστοιχα εξωτικές δημιουργίες όπως ο McLaren Senna και Aston Martin Valkyrie που σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίζουν την δυναμική τους στην αεροδυναμική.

Πάντως ακόμα και αν το σχέδιο πάρει το πράσινο φως η υλοποίησή του δεν πρόκειται για γίνει στο άμεσο μέλλον καθώς η εταιρία είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στην υποστήριξη της τριάδας των Huracan, Aventador και Urus και βασικός στόχος παραμένει η απροβλημάτιστη ροή της παραγωγής τους και η εξασφάλιση της εμπορικής τους πορείας.

lamborghini-centenario-yellow45676543harpi640